Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rozdeleni Harddisku  (Přečteno 1340 krát)

Lumca

• Návštěvník
Rozdeleni Harddisku
« kdy: 12 Září 2009, 18:06:10 »
Dobry den,
Nainstaloval jsem si ubuntu na svoje PC kde mam i Windows XP. Jenomze pri instalaci ja blbec jsem nenastavil velikost. Klasicka je nejak 110MB nevite jak tenhle limit navysit? diky.  :'(

NoWin

• Host
Re: Rozdeleni Harddisku
« Odpověď #1 kdy: 12 Září 2009, 18:08:23 »
Dobry den,
Nainstaloval jsem si ubuntu na svoje PC kde mam i Windows XP. Jenomze pri instalaci ja blbec jsem nenastavil velikost. Klasicka je nejak 110MB nevite jak tenhle limit navysit? diky.  :'(
GPartEd na Live CD (pokud to máš dualboot)

Lumca

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 12 Září 2009, 18:21:12 »
Dobry den,
Není někde návod? =) netuším co to je..

NoWin

• Host
« Odpověď #3 kdy: 12 Září 2009, 18:35:35 »
Dobry den,
Není někde návod? =) netuším co to je..
1) Jak jsi Ubunťáka instaloval? Klasicky (z nabootovanýho Live  CD), nebo přes Wubi?
2a) Pokud jsi to instaloval z Live CD, o jakej oddíl se jedná? Na disku máš minimálně 3 oddíly- s Woknouzem, "/" a Swapovací oddíl
2b) U Wubi nevím

Lumca

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 12 Září 2009, 18:54:13 »
Přes Live CD .. Jinak já mám dva HDD a C a D instaloval jsem to na C kde mám wokna..

NoWin

• Host
« Odpověď #5 kdy: 12 Září 2009, 19:02:43 »
Přes Live CD .. Jinak já mám dva HDD a C a D instaloval jsem to na C kde mám wokna..
Hmmm... to toho vím... hele, nabootuj si LiveCD a až Ti naskočí plocha, stiskni klávesovou kombinaci [ALT] + [F2], do otevřenýho okýnka napiš: gksudo gparted a spusť to. Otevře se Ti nástroj na dělení disků a úpravu oddílů a tam už si s tím snad nějak poradíš. Kdyby ne, napiš, ale chce to příště víc informací, křišťálovou kouli mám v servisu  :-\
« Poslední změna: 14 Září 2009, 12:13:31 od Metalhead »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.