Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Tajemství mp3 přehrávače  (Přečteno 1160 krát)

felipe

• Návštěvník
    • Můj blog
Tajemství mp3 přehrávače
« kdy: 17 Září 2009, 17:20:03 »
Zdravím vás.

Koupil jsem svému svěřenci velmi levný mp3 přehrávač (Acer AU 231). Přehrávač "podporuje systémy W98 a vyšší a MacOS X 9něco a vyšší". Svěřenec si tam (páč tomu nerozumí) nevědomky nahrál naprosto nevhodné soubory (.flac, .m3u apod.) a mp3 s dlouhými názvy. Přehrávač používá souborový systém msdos.

Tajemství.

Ačkoliv Ubuntu do přehrávače soubory nahrálo (a ten zmrznul), neumí s nimi dále pracovat. Přesněji. Ubuntu mi drze lhalo, že soubory jsou smazány (v Nautilu) a současně (v Nautilu) ukazovalo přeplněný disk. Na další kartě. Nechal jsem to (přehrávač) vymazat v obchodě s počítači na Windows a přehrávač opět funguje.

Moje otázka vaší učené společnosti zní, jak to udělat (pokud to jde), aby se daly nahrávat a zejména mazat soubory na té zasr*né empétrojce. Zkoušel jsem (naslepo) použít Wine k instalaci ovladače (který samozřejmě normálně není nutný) toho přehrávače; napsal mi, že se nainstaloval, a nikdy více jsem ho nenašel.

Děkuji uctivě za vaši pomoc.

LivArt

• Aktivní člen
  • *
  • každý jednou začínal...
Re: Tajemství mp3 přehrávače
« Odpověď #1 kdy: 17 Září 2009, 17:36:06 »
ad 1) není to acer, ale apacer (aspoň tohle mi tvrdí google)
ad 2) čtu že umí mass storage, tzn ovladače jsou potřeba jen ve win98 a starších, v ubuntu ne ( po smazání do koše je potřeba ten koš i vysypat a to před odpojením mp3ky, nebo při kliknutí na odpojit svazek se tě to zeptá ;-) )
« Poslední změna: 17 Září 2009, 17:44:35 od LivArt »
Acer Extensa 5220 pod nadvládou tučňáka (Ubuntu 9.04).
Ubuntu user since 05/2009
Můj last.fm profil aneb I'm on the Highway to Hell

felipe

• Návštěvník
    • Můj blog
Re: Tajemství mp3 přehrávače
« Odpověď #2 kdy: 17 Září 2009, 18:03:22 »
Děkuji. :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.