Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ako spravne urobit aktualizaciu BOINCu?  (Přečteno 1591 krát)

vawaver

• Aktivní člen
  • *
Ako spravne urobit aktualizaciu BOINCu?
« kdy: 16 Září 2009, 18:55:23 »
Dobry den,

chcel by som niekoho poprosit o radu ako spravne aktualizovat BOINC na poslednu verziu ?
Doposial som vykonaval aktualizaciu, tak ze som si stiahol hotove balicky .deb z www.getdeb.net
Bohuzial stale marne cakam na aktualizaciu na tejto stranke, a z tohto dovodu by som to rad urobil svojpomocne.

Poradi mi prosim niekto ako na to? Vo wiki je bohuzial len postup instalacie zo zdrojov, aktualizacia tam uz bohuzial riesena nie je.

Dakujem za odpoved.

aloisam

• Host
Re: Ako spravne urobit aktualizaciu BOINCu?
« Odpověď #1 kdy: 16 Září 2009, 19:32:04 »
já bych se spíš chtěl zeptat, proč? pokud ti jedou všechny projekty tak bych to nedělal, mně po přechodu (a tím i aktualizaci) na 9.04 některé neustále vyhazují chybu ve výpočtech, předtím jeli v pohodě..
jo a aktuální verze pro linux bude na ofiko stránkách: boinc.berkely.edu nebo jak to je ;)

vawaver

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 16 Září 2009, 19:45:24 »
já bych se spíš chtěl zeptat, proč? pokud ti jedou všechny projekty tak bych to nedělal, mně po přechodu (a tím i aktualizaci) na 9.04 některé neustále vyhazují chybu ve výpočtech, předtím jeli v pohodě..
jo a aktuální verze pro linux bude na ofiko stránkách: boinc.berkely.edu nebo jak to je ;)
Dakujem za odpoved.

1. Bohuzial na oficialnych strankach BOINC je len k stiahnutiu subor s priponou .sh, ktory som sice dokazal spustit ale neviem kam nasledne umiestnit vzniknute subory. Tymi by som rad aktualizoval verziu, ktoru uz mam naistalovanu, nechcem to mat duplicitne ako staru a novu verziu.
2. Novsie verzie BOINCu uz podporuju CUDA na Nvidiach (ku koncu roka sa chysta podpora aj pre ATI).
3. Rad by som to proste vedel, nechcem byt odkazany na niekoho, kto vykompiluje .deb balicky dodatocne.

Som presvedceny ze niekto uz podobnu vec riesil. Budem vdacny za navod ako to vyriesit. BOINC pocitam uz 5 rokov (Windows) a po prechode na Ubuntu by som rad pokracoval aj na Linuxe.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 16 Září 2009, 21:19:06 »
1. Bohuzial na oficialnych strankach BOINC je len k stiahnutiu subor s priponou .sh, ktory som sice dokazal spustit ale neviem kam nasledne umiestnit vzniknute subory.

Nikam je neumisťuj -- nech je tam, kde jsou. Jeden z vzniklých souborů bude spustitelný "boincmgr" a ten spusť.

Tymi by som rad aktualizoval verziu, ktoru uz mam naistalovanu, nechcem to mat duplicitne ako staru a novu verziu.

Napřed tu starou odinstaluj a nebudeš mít duplicitu. Systémovej balík externím neaktualizuješ ;)

vawaver

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 16 Září 2009, 21:48:30 »
Dakujem za odpoved,

bohuzial toto riesenie je ako nudzove, a snazil som sa mu vyhnut, nakolko nechcem riesit externe spustanie.
Asi skor poziadam autora na www.getdeb.net o vykompilovanie novych balickov.  8)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #5 kdy: 16 Září 2009, 21:55:04 »
Dakujem za odpoved,

bohuzial toto riesenie je ako nudzove, a snazil som sa mu vyhnut, nakolko nechcem riesit externe spustanie.

Co je na tom nouzovéhé vážně nechápu... A jestli nechceš řešit spouštění, udělej si spouštěč.

vawaver

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 16 Září 2009, 22:11:16 »
Dakujem za odpoved.
Spustac je taktiez riesenie, ale rad by som tym padom dotiahol mozno uz len drobnost.

Po instalacii verzie BOINCu zo zdrojov sa tento nasledne spustal automaticky pri starte "na pozadi" a teba nemusel ho ho pustat rucne. Priznam sa ze nemam v tomto celkom jasno , ale predpokladam ze sa to spustalo ako sluzba beziaca na pozadi.

Neviem ci sa spravne domnievam, ale ak by som vytvoril spustac a ten by sa inicioval pri kazdom starte pocitaca, predpokladam ze by sa zakazdym spustilo samotne okno managera, ktore by som nesmel zatvorit ale len minimalizovat, kvoli potencionalnej moznosti nefunkcnosti BOINCu v pripade zatvorenia, co je s ohladom na to ovela menej komfortnejsie.

Urcite by som radsej ocenil aby sa to spustalo pri starte ako sluzba a neobtazovala nutnostou minimalizacie okna.

aloisam

• Host
« Odpověď #7 kdy: 17 Září 2009, 12:36:37 »
v systému máš dva balíky boinc-client boinc-manager, ten spouštěč bude jen na spuštění boinc-managera, samotnej boinc ti po nainstalování samozřejmě poběží hned po zapnutí pc, aspoň doufám :D
udělej co radil Vojta odinstaluj starej nainstaluj si novej, připoj se k projektu restartni, mrkni do procesů a vsadím se že už tam bude běžet ;-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.