Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Tvorba spouštěče  (Přečteno 1537 krát)

tomk

• Návštěvník
Tvorba spouštěče
« kdy: 27 Září 2009, 15:03:20 »
Stáhnul jsem si z netu hru rocksndiamonds do složky "/home/tomk/hry/rocksndiamonds-2.1.1" (nenašel jsem v repozitáři) . Z prohlížeče hru bez problému spustím poklepáním na soubor rocksndiamonds ale nějak se mi nevede udělat spouštěč. Ve vlastnostech spouštěče dám /home/tomk/hry/rocksndiamonds-2.1.1/rocksndiamonds a padá na chybě :
rocksndiamonds: cannot read icon bitmap file 'rocks_icon.xbm'
rocksndiamonds: aborting
Pokoušel jsem se tam taky narvat { cd /home/tomk/hry/rocksndiamonds-2.1.1 ; /home/tomk/hry/rocksndiamonds-2.1.1/rocksndiamonds ; }
tj zpusob jakym se mi to povedo spustit z terminálu a taky ve spouštěči  nefunguje.
chyba : "{ is not directory or file "
Jedinou metodou kterou to jede je udělat script který obsahuje řádky :
#!/bin/bash
cd /home/tomk/hry/rocksndiamonds-2.1.1
/home/tomk/hry/rocksndiamonds-2.1.1/rocksndiamonds
pak to teprve to facha.
Jak by to mělo být správně ? Nějak v tom tápu. Když jsem pracoval ve WIN tak se nastavil příkaz a spustit v a fachalo. Tady nevím jak nastavit to spustit v.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Tvorba spouštěče
« Odpověď #1 kdy: 27 Září 2009, 17:48:41 »
A spustac na ten script tiez nejde?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

tomk

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 27 Září 2009, 19:56:55 »
Spoustec na skript jede ale to mam pro kazdy stazeny program delat nejaky skript ? Predstavoval jsem si to tak ze spousteci priradim cestu odkud se ma spoustet a bude. Ale nevim kde to mam datt tu cestu.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 27 Září 2009, 21:56:20 »
Pre vsetky nie. Snad bude zrada len v tomto jednom. Ja som teraz skusal spravit spustac pre googleearth ktori mem tiez v /home a fungoval. Dal som vytvorit spustac, pretiahol som tam spustaci subor, odstranil som cast file:// ktoru to automaticky vytvorilo a na konci riadku dva znaky.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
« Odpověď #4 kdy: 27 Září 2009, 23:39:34 »
Spoustec na skript jede ale to mam pro kazdy stazeny program delat nejaky skript ? Predstavoval jsem si to tak ze spousteci priradim cestu odkud se ma spoustet a bude. Ale nevim kde to mam datt tu cestu.
u kazdeho stazeneho programu by to snad nemelo byt, je to problem s linkovanim knihoven a tedy onoho konkretniho programu
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.