Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: CD image a torrent v praxi  (Přečteno 1614 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
CD image a torrent v praxi
« kdy: 02 Října 2009, 11:44:43 »
Tak jsem si chtěl stáhnout několik CD s instaklacemi Ubuntu a nechtěl jsem čekat obvyklých 15-20 minut, tak jsem zkusil ten torrent. Klepl jsem na odkaz, torrent se spustil, za chvíli sosal z padesáti zdrojů a něco i odesílal, ale než se stáhly obrazy 3 CD, tak to trvalo 8(!) hodin. Pravda, je, že port, který kontroluje hlásil jako uzavřen (přesto, že je v routeru povolen a správně nasměrován), ale stejně.

Jaké máte zkušenosti vy?

U mě stahování (3xISO700MB)
firefoxem cca 40-60 min
torrent 6-8 hodin
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: CD image a torrent v praxi
« Odpověď #1 kdy: 02 Října 2009, 11:55:20 »
Bohužel nepíšeš jaký soubor jsi stahoval, pomocí kterého torrentu, jaké konkrétní hlášky Ti to píše...

Já když stahuju nějaký populární torrent (aktuální vydání Ubuntu např.), tak mi to využije celou dostupnou rychlost downloadu, takže to trvá stejně nebo rychleji než přímo ze serveru. Když není populární (Alternate CD, stará vydání), jde to pomalu...
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 02 Října 2009, 12:57:58 »
Musím souhlasit s arrangem -- ráno jsem stahoval betu (desktop CD Ubuntu) a jel jsem nějakých 1,2MB/s (což je u mě maximum linky).

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #3 kdy: 02 Října 2009, 14:49:05 »
Bohužel nepíšeš jaký soubor jsi stahoval, pomocí kterého torrentu, jaké konkrétní hlášky Ti to píše...

Já když stahuju nějaký populární torrent (aktuální vydání Ubuntu např.), tak mi to využije celou dostupnou rychlost downloadu, takže to trvá stejně nebo rychleji než přímo ze serveru. Když není populární (Alternate CD, stará vydání), jde to pomalu...

Stahoval jsem večer Ubuntu 9.04 desktop, alternate a USB-img. Torrent jaká mi vyskočil z Ubuntu (dole ikona ve tvaru řadící páky).
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #4 kdy: 02 Října 2009, 15:00:31 »
Pořád lepší, než ship-it 8) :D
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

romciiik

• Stálý člen
  • **
    • romiix.org
« Odpověď #5 kdy: 03 Října 2009, 00:16:02 »
to ako reklama na post.sk .. o konkurovani slovenskej poste.. podobne dodacie lehoty posty

NoWin

• Host
« Odpověď #6 kdy: 03 Října 2009, 01:01:53 »
to ako reklama na post.sk .. o konkurovani slovenskej poste.. podobne dodacie lehoty posty
U nás je to to samý ;)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #7 kdy: 03 Října 2009, 07:15:51 »
Tak jsem si chtěl stáhnout několik CD s instaklacemi Ubuntu a nechtěl jsem čekat obvyklých 15-20 minut, tak jsem zkusil ten torrent. Klepl jsem na odkaz, torrent se spustil, za chvíli sosal z padesáti zdrojů a něco i odesílal, ale než se stáhly obrazy 3 CD, tak to trvalo 8(!) hodin. Pravda, je, že port, který kontroluje hlásil jako uzavřen (přesto, že je v routeru povolen a správně nasměrován), ale stejně.

Jaké máte zkušenosti vy?

U mě stahování (3xISO700MB)
firefoxem cca 40-60 min
torrent 6-8 hodin
Neviem comu sa cudujes, ved torrent sa stahuje od inych ludi z HDD. Ak je iso starsieho datumu tak uz ho zdiela malo ludi a preto to ide pomali. Ak je to novinka tak to taha vela ludi a z principu torrentu to musia aj zdielat. Preto to ide max. rychlostou.
Osobne tiez nove ubuntu taham cez torrent lebo je to rychlejsie ako pretazene servery.
P.s ked uz o tom pisem. Chcel by som poziadat ked vyjde nove ubuntu mohli by ste spolu zo serverom davat aj odkazy na torrent? Pri vydani ubuntu byvaju tak pretazene servery ze je problem sa trochu neskorsie k nemu dostat.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.