Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Applet ovládání hlasitosti  (Přečteno 4581 krát)

horada

• Návštěvník
Applet ovládání hlasitosti
« kdy: 15 Října 2009, 11:04:23 »
Dobrý den, v novém Ubuntu nemohu najít applet pro ovládání hlasitosti (nedaří se mi to ani v balíčkách). Je zde sice ovládání které se zobrazuje v oznamovací oblasti, to je ale velice nešikovné neboť se  vždy zobrazí trochu jinde a když chci změnit hlasitost tak jej musím pracně hledat,  já jsem si zvykl zajet myší do pravého horního rohu displaye a točením kolečka hlasitost regulovat (bez koukání... :) ). Nevíte někdo o nějakém appletu pro ovládání hlasitosti který bych si mohl umístit kamkoliv na panelu? Stávající řešení mi přijde opravdu nešikovné :(.
Dobré věci jsou drahé, ty nejlepší jsou zdarma....

Ubuntu 10.10, ntb: IBM ThinkPad T60  | (G)Vim, LaTeX, Python, Git, VLC, mpd + Sonata | Fotografování

Tom Fryzelka

• Aktivní člen
  • *
  • Buď zdráv příteli.
Re: Applet ovládání hlasitosti
« Odpověď #1 kdy: 15 Října 2009, 15:44:45 »
Ovládání zvuku se přesunulo mezi systémové indikátory, což je sice přehlednější, ale přímo do pravého horního roku ho asi nedostanete. Doporučuji používat klávesnicové zkratky.

horada

• Návštěvník
Re: Applet ovládání hlasitosti
« Odpověď #2 kdy: 15 Října 2009, 19:35:28 »
Klávesové zkratky (nebo spíše kolečko na klávesnici)  používám ale když jsem doma tak klávesnici nemám a ta thinkapdu je ovládání hlasitosti tlačítky pravděpodobně hardwarové neboť je úplně nezávislé na všem ostatním. A bohužel má dosti hrubý krok ... ovládání v rohu obrazovky bylo opravdu geniální ... (podobně mám přepínání ploch pro změnu v pravém dolním rohu... když už náhodou držím v ruce myš...
Šlo mi právě o to jestli existuje nějaký applet na víc ...
(už včera jsem našel toto: http://code.google.com/p/gnome-pulse-applet/ což by zdá se mělo splňovat moje požadavky, problém je že po přidání na panel patřiční ikonka jakoby rychle problikává a je nepoužitelná :(....

[UPDATE] aplet ze zmiňovaného odkazu již funguje bez problému[/UPDATE]
« Poslední změna: 10 Listopadu 2009, 18:49:10 od horada »
Dobré věci jsou drahé, ty nejlepší jsou zdarma....

Ubuntu 10.10, ntb: IBM ThinkPad T60  | (G)Vim, LaTeX, Python, Git, VLC, mpd + Sonata | Fotografování

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.