Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: oplati sa upgradovať z 9.04  (Přečteno 5996 krát)

pavol71

• Návštěvník
oplati sa upgradovať z 9.04
« kdy: 15 Října 2009, 12:09:38 »
Ahojte,

zaujimalo by má či sa oplati upgradovať z ubuntu 9.04 na 9.10 pretože ak som robil upgrade z minulých verzií tak tých zmien bolo minimum a tak by má zaujimalo či sa mi oplatí upgrade ale mam počkať ešte pár verzií, kde uvidim aj nejaké zmeny

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re: oplati sa upgradovať z 9.04
« Odpověď #1 kdy: 15 Října 2009, 12:34:01 »
Na to je jednoduchá odpověď - stáhni si iso a virtualizuj nebo vypal a spusť na LiveCD. Jinak než vyzkoušením to nezjistíš.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Kedrigern

« Odpověď #2 kdy: 15 Října 2009, 12:40:44 »
V případě Karmic Koaly se vyplatí aktualizovat, ale pokud tě nic nepálí, tak počkej na oficiální vydání.

1) snad opravdu dotáhnou pulseaudio do funkční podoby (to by se mohlo hodit, až si pořídíš nějaké super-usb sluchátka, mikrofony nebo tak...) - nicméně zatím se to u mě projevilo absolutní nefunkností zvuku (na JJ normálně šel).
2) ext4 je rychlejší (to se hodí vždy :) )
3) openoffice se mi chová o něco lépe
...

dalších dorbnůstek je určitě plno, musím říct, že jsem spokojen.

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 15 Října 2009, 12:44:13 »
1) snad opravdu dotáhnou pulseaudio do funkční podoby (to by se mohlo hodit, až si pořídíš nějaké super-usb sluchátka, mikrofony nebo tak...)
Tohle je první čeho jsem si všiml, resp toho, že si můžu přes gui Předvolby zvuku nastavit u zařízení výstup na více bedniček a opravdu funguje :) Zřejmě už není nutná úprava konfiguráku (upgradoval jsem)

Taková milá věc je také, možnost video hovoru přes jabber v empathy, popř. pidgionovi (nevím, tedy jestli byl v jaunty už upgradován, nebo stále u něj není tato možnost)

K tomu je v Koale default Ubuntu one - začal jsem ho používat v jaunty, tak jsem spokojen.
« Poslední změna: 15 Října 2009, 12:47:05 od luisah »

RapMan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 15 Října 2009, 13:46:32 »
Pokud ti 9.04 funguje tak jak si predstavujes, tak doporucim NEupgradovat.
Jak tu nekdo nadnesl virtualizaci, tak to je hezke, dozvis se jak system vypadas jinak, pri spusteni z live CD / USB taky zjistis jak system vypada jinak a jak si rozumi s tvym HW.
ALe po instalaci to muze byt jinak a grub 2 je dost novy, mnoha lidem system po instalaci vubec nenabehl

NoWin

• Host
« Odpověď #5 kdy: 16 Října 2009, 00:40:39 »
Doporučuju zatím neupgradovat, pár měsíců po uvolnění ostrý verze může mít Koala pár nepříjemných bugů.

ladarozan

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 16 Října 2009, 06:00:34 »
No a já jsem právě povýšil na tu betu a dopadlo to tak, že se nedostanu na internet. Po všech pokusech to vypadá takto - jde ping, nejde traceroute, síťová karta je OK, nelze se vlastně dostat přes můj router (Asus TI4631), manažér sítě ukazuje správné hodnoty. Vyzkoušeno na třech instalacích a dvou kompech. Takže také - počkat.
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

cereus

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 16 Října 2009, 15:09:43 »
Já bych ten původní dotaz trochu rozšířil. Vyplatí se mi upgradovat z Kubuntu 8.04? Kubuntu 8.10 bylo pro mě naprosto nepoužitelné, zejména nedotaženým novým KDE. Od té doby jsem radši nic nového nezkoušel. Jak je tomu u Gnome? Tam se žádný takový drastický skok zatím nekonal (jako u Kubuntu 8.04 a 8.10)? Pokud bych neslyšel moc negativních ohlasů na to nové Ubuntu asi bych ho zkusil. Ale já mám problém s výkonem. Je to nové Ubuntu (nebo Kubuntu) o moc náročnější než 8.04? 8.10 se mi totiž zdálo extrémně náročné na můj HW.

RapMan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 16 Října 2009, 17:13:56 »
Pouzivas KDE4? Jestli ano, tak rozhodne upgraduj.
Jestli porad jeste pouzivas KDE3 a jsi spokojeny, neupgraduj.

cereus

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 16 Října 2009, 17:31:44 »
Používám stále KDE 3 a jsem spokojený. Takže o Kubuntu uvažovat nebudu. A co Ubuntu? Jak tam to vypadá? A jak je to s náročnosti na HW (především vzhledm k 8.04)?

Nemec

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 16 Října 2009, 19:21:31 »
kde 4 se od prvních verzí trochu zlepšilo, Je určitě potřeba více paměti 260mb na systém proti tak 190mb. U prvních KDE jsem se dostal přes 300 MB.Na druhou stranu ale mám nižší vytížení procesoru 2 až 5 procent proti 6 až 9. Kdyžtak napiš hardware,

RapMan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 16 Října 2009, 20:52:22 »
Ja vubec nerozumim tomu, proc je vsude kriterium zabirani mista v pameti -> pameti je dost, system rozpozna ze si muze dovolit ji lepe vyuzit -> natahne vic veci do pameti a system je rychlejsi.
Ale furt vsude vidim jak ta ci ona aplikace nebo to ci ono prostredi je horsi, protoze zabere vic mista v pameti... blbost...

cereus

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 16 Října 2009, 23:10:16 »
S tou kritikou porovnávání paměťové náročnosti souhlasím. Ale v mém případě se asi budu muset i o doporučené požadavky na paměť. Situace, kdy systém každou chvíli odkládá stránky na disk, taky není zrovna příjemná. Mám totiž jenom 512 MB, tak začínám mít strach. K tomu procesor Athlon 2500+ (1,83 GHz) a grafiku Radeon 9200. A s noťasem na tom nejsem o moc lépe: Pentium M 1,6 GHz, 1 GB RAM, Radeon Mobile 9600.

Kedrigern

« Odpověď #13 kdy: 16 Října 2009, 23:58:49 »
Právě jsem KK hodil na jeden netop (1.6 Ghz, 512Mb ram, Intel grafika) a jede tam krásně (9.04 nepoužitelná i s LXDE, 8.10 také...).

NoWin

• Host
« Odpověď #14 kdy: 17 Října 2009, 00:32:33 »
S tou kritikou porovnávání paměťové náročnosti souhlasím. Ale v mém případě se asi budu muset i o doporučené požadavky na paměť. Situace, kdy systém každou chvíli odkládá stránky na disk, taky není zrovna příjemná. Mám totiž jenom 512 MB, tak začínám mít strach. K tomu procesor Athlon 2500+ (1,83 GHz) a grafiku Radeon 9200. A s noťasem na tom nejsem o moc lépe: Pentium M 1,6 GHz, 1 GB RAM, Radeon Mobile 9600.
Říkaj Ti něco výrazy 'vm.swappiness=n' a 'sysctl.conf'? Zeptej se Googla a uvidíš.

beer

• Host
« Odpověď #15 kdy: 17 Října 2009, 01:26:40 »
9.04 nedoporučuji aktualizovat, starší verze ano. Kubuntu vůbec nedoporučuji, kde může být hezčí, ale je pomalejší, o dost pomalejší je naběhnutí systému a pomaleji pracuje, než gnome či xubuntu. Výše zmíněné lxde jsem měl na Fedoře 9 a byl jsem s ním spokojen - jednoduché, rychlejší než gnome, hezčí než xfce a obdobně rychlé. Kde se mi líbí, ale osobně nemám rád například Kopete, k-network manager je úplně k ničemu, protože nezvládá správně ani wep.
U kde se mi docela stávalo na notebooku, že mi vytuhlo, musel jsem natvrdo vypnout tlačítkem. U Gnome se mi to nestává.

pavol71

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 17 Října 2009, 15:52:10 »
Ďakujem za rady tak pravdepodobne ešte radšej zostanem pri Ubuntu 9.04  ;)

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #17 kdy: 17 Října 2009, 20:46:43 »
Ja ac jsem s 9.04 gnome vcelku spokojen, velmi dobre reakce jsou na opensuse 11.2. Tak bych to videl na zalohu systemu a testnu to suse, kde muzu vyzkouset vice prostredi. Suse v poslednich vydanich hodne pohorsilo, ale 11.2 vypada opet nadejne. Pro mne osobne je Ubuntu naprosto ok, je dobre predevsim pro zacatek s linuxem, ale suse mi vzdy pripadalo takove "dospelejsi". Pro ty, co zvazuji prechod na KDE4, bych doporucil spis suse nebo mandrivu, ktere jsou na KDE vic orientovany.
Kubuntu 20.04

fajkie

• Návštěvník
    • Technické výpočty - Technical calculations
« Odpověď #18 kdy: 18 Října 2009, 23:00:56 »
Zatím provozuji Karmic Koalu skoro 2 týdny, mimo padání Evolution (to bylo ovšem stejné i v předchozí verzi, proto mám Thunderbird) jsem nic negativního nepozoroval. Nová verze je rychlejší, všecho funguje, už se nebudu vracet zpět.

Fajkie
Fajkie

beer

• Host
« Odpověď #19 kdy: 19 Října 2009, 01:21:57 »
kde muzu vyzkouset vice prostredi

Více prostředí je možné nainstalovat kamkoliv, i do ubuntu...

suse mi vzdy pripadalo takove "dospelejsi".

Mne přijdou tyto distribuce obdobné, ale co se týká podpory, za ubuntu stojí kromě Canonicalu a vlastních vývojářů vývojáři z Debianu, Suse je více závislé na Novelu...

suse nebo mandrivu, ktere jsou na KDE vic orientovany.
suse i mandriva existují jak v Kde, tak Gnome verzi, osobně bych naopak doporučil Fedoru... Tam mi Kde fungovalo celkem dobře, dokonce i network manager... Poslední Suse jsem nezkoušel, pracuji na svém suse přes http://susestudio.com/ a bohužel jsem trošku zklamán tím, že se mi nedaří vytvořit ani plnohodnotné 64 bitové médium... Pokud používáte 32 bit, je to ideální stránka pro vytvoření vlastního live cd. Něco takového by bylo fajn i pro Ubuntu...

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #20 kdy: 26 Října 2009, 00:39:32 »
2jiri meltner:

ad1
v ubu doinstaluju i jina prostredi, ale zacatecnik oceni jednoduche pridani napr. KDE+GNOME hned pri instalaci, tak jak to ma suse a spol

ad2
ano, linuxy predevsim pro nas BFU jsou na jedno brdo. Ubuntu je muj prvni linux, na kterem jsem jiz zustal a nesmazal ho po mesici z kompu. Vse jsem rozjel, ale takove suse ma perfektni konfiguracni nastroje na vse mozne. To mi chybi v ubuntu, ac mi nedela problem neco nakonfigurovat rucne podle navodu.

ad3 fedoru jsem nezkousel, ale ubuntu jednoznacne preferuje gnome a je to na KDE videt, ac kubuntu funguje.
To susestudio je zajimavy projekt, ale ubuntu ma custmization tool, kde se da taky vytvorit vlastni skladba sw na cd.
Kubuntu 20.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.