Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po restartu nenaběhne systém správně, pouze prázdné ikony, místo textu obdélníky  (Přečteno 1682 krát)

MisfiT

• Návštěvník
    • Metal-Fórum.cz
Zdravím, nevím jak se to stalo, ale po restartu ubuntu 9.10 už mi systém nenaběhl tak jak má, konkrétně to vypadá nějak takto:

Asi nenaběhlo grafické prostředí či co. Nutno také podotknout, že plocha byla původně prázdná, byli na ní pouze připojené disky a teď je tam velké množství neznámých souborů s obdélníky místo textu.

:( Snažím se dopátrat v paměti, co jsem všechno dělal před restartem a napadá mě jedině to, že jsem si změnil členství v skupině pavel (už. jméno pavel) na členství v skupině root, zkoušeje zda nepůjde odškrtnout zatržítko "Nevyžadovat heslo při přihlášení", což stejně nešlo, ale skupinu root jsem tam nechal. Když jsem pak znova počítač zapnul (vypnutý byl korektně), naběhlo pouze toto (viz. obrázek).

Zkoušel jsem v shellu změnit skupinu zpátky, ale příkaz "groups pavel" vypsal skupin několik a byly mezi nimi i skupiny root a pavel, takže proto zřejmě příkaz usermod -g pavel pavel hlásil "no changes".

Prosím o pomoc.
« Poslední změna: 02 Listopadu 2009, 19:47:36 od MisfiT »

MisfiT

• Návštěvník
    • Metal-Fórum.cz
Nikoho nic nenapadá? Do reinstalu se mi opravdu moc nechce. :/

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
Také se mi to už stalo a tehdy stačilo restartovat systém a bylo to ok.  Doporučoval bych založit jiného uživatele a zkopírovat cenná data. ;)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

MisfiT

• Návštěvník
    • Metal-Fórum.cz
Tak založit ho mohu pouze v recovery modu, ale do systému s grafickým prostředím se pak stejně nedostanu, protože se to přihlašuje automaticky na uživatele pavel a přihlásit se tedy mohu opět pouze v recovery modu, takže zakládat nového uživatele pozbývá smyslu.

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Takhle to asi nevyřešíme. Musel bys dát informace o fontech, logy, co to na té ploše vlastně je...

Třeba zadej tyto příkazy v recovery mode a pak z LiveCD najdeš výsledky v souboru /system.log, ten můžeš někam nahrát ke stáhnutí.
Kód: [Vybrat]
fc-cache -fv 2>&1 | tee -a /system.log
cat /var/log/syslog >> /system.log
ls -l /home/tvé_uživ_jméno/Plocha >> /system.log

Co jsem ale viděl na fórech tak to býval většinou větší průšvih a muselo se reinstalovat. Zálohovat můžeš zase přes LiveCD.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

MisfiT

• Návštěvník
    • Metal-Fórum.cz
To mi háže permission denied i se sudo, prdim na to, zazálohuju z liveCD (to mě nenapadlo  :D :D) a nainstaluju znova no...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.