Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Spuštění gimp přes wine  (Přečteno 2572 krát)

richard

• Aktivní člen
  • *
Spuštění gimp přes wine
« kdy: 24 Května 2010, 21:12:20 »
Potřeboval bych vytvořit exe soubor do wine, který mi spustí gimp a předá mu jpg soubor, který má otevřít.

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
Re: Spuštění gimp přes wine
« Odpověď #1 kdy: 24 Května 2010, 21:54:36 »
StarGate ( SIGSEGV ) : souhlasím. Ale snad se příště polepší.

Ale pro tentokrát, můžu vědět na co chceš pod wine pouštět v linuxu gimp ? tomu teda moc nerozumím.

Pro předání img do gimpu během spouštění můžeš použít i třeba klasického příkazu :
Kód: [Vybrat]
gimp /**cesta k souboru**/tedy např
Kód: [Vybrat]
gimp /home/stet/Desktop/skenovat0001.jpg
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #2 kdy: 24 Května 2010, 22:05:54 »
Potřeboval bych vytvořit exe soubor do wine, který mi spustí gimp a předá mu jpg soubor, který má otevřít.

Pre Kristove rany, GIMP je natívne na Linuxe, ako môže niekoho napadnúť ho používať cez WINE ?! ???
https://lordsoftech.com

Registered Linux User #506395

--- Smartphone 0: Apple iPhone 13 Pro
--- Laptop 0: Apple Macbook Air M1
--- Laptop 1: Dell Latitude 5440
--- Laptop 3: Tuxedo InfinityBook Pro 14 Gen7
--- Workstation: Ryzen 7 2700X, RX 5700XT, 32GB RAM
--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi, VisionFive 2, apod.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #3 kdy: 24 Května 2010, 22:09:13 »
ja som tomu tiez nepochopil ale asi nechce spustit gimp cez wine :D to dopne kazdemu ze si ho staci stiahnut....
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Frantisek Uzivatelu

• Host
« Odpověď #4 kdy: 24 Května 2010, 23:06:42 »
Nechápu gimp ve wine, ale...... Co místo *.exe vytvořit *.bat ? Strejda google jistě poradí.

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #5 kdy: 24 Května 2010, 23:35:14 »
FU : to mas pravdu.

Pro ostatní : jeho problém bych nezatracoval. Může to mít jako "přípravu" pro nasazení do widlí...
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

richard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 29 Května 2010, 22:06:26 »
Slušné vychování to beru, když jsem to psal, byl jsem trošku vypitej. Důvod je asi takovej některé prohlížeče umožňují spustit vybraný obrázek v externím editoru. Přechod na win neplánuji, ale musím pod win pracovat, tak bych jenom rád používal doma i v práci stejné aplikace. Tak jde o o abych z programem pod wine spustil linuxovou aplikaci a předal jí jako  parametr název acestu k souboru.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.