Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s prechodom z Ubuntu 9.04 -> 9.10  (Přečteno 1683 krát)

murriik

• Návštěvník
Problém s prechodom z Ubuntu 9.04 -> 9.10
« kdy: 30 Října 2009, 07:46:09 »
Dobre rano,
prepacte, ze ho citatelom fora zneprijemnujem, ale vyskytol sa problem, pri prechode na nove ubuntu.
Vcera, ked som aktualizoval este stare ubuntu 9.04, tak som zo zvedavosti klikol na moznost Aktualizovat, samozrejme vsetky dovtedajsie potrebne aktualizacie som mal stiahnute.
Aktualizacia zacala, teda stiahlo mi nejake 2 subory, potom sa spustilo nastavovanie kanalov, a prijmanie novych balickov, po ktorych nasledovala instalacia, ktoru som vsak vzhladom na pripojenie radsej zrusil, pretoze internet nebol stabilny (vyskocila tabulka, s udajmi kolko dat treba stiahnut, a kolko to pri mojom pripojeni bude trvat, no dolu este bolo zrusit).
Dovecera som cez torrent stiahol novu verziu, ktoru uz mam napalenu, lenze postup ako uvadzaju na ubuntu.cz/com mi teraz nejako nefunguje, ked som vlozil disk, tak mi nezobrazilo aktualizaciu, len Spustenie v Synapticu, alebo nieco podobne. Teraz pri dalsich vlozeniach pre zmenu nevypise nic. Skusal som uz aj prikaz gksu "sh cdrom/cdromupgrade" , ale neuspesne.
Neviete mi niekto poradit, co robit, aby to vdaka tomu disku slo aktualizovat na novu verziu?
Mam nejake napady, ale neviem ci su realne, a ci sa mam teraz hrabat v aktualizaciach, a potom skusit vlozit ten disk, alebo..?
Ďakujem,
Miro

Rixx

• Stálý člen
  • **
Re: Problém s prechodom z Ubuntu 9.04 -> 9.10
« Odpověď #1 kdy: 30 Října 2009, 14:52:11 »
A máš alternate CD?

murriik

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Října 2009, 19:41:25 »
alternate cd? ak chapem ten pojem, je to ubuntu napalene na cd /z torrentu, alebo normalneho linku/ nie?
ak myslime to iste, tak ano, mam.

8472

• Aktivní člen
  • *
  • Zivot je ako rebrik do kurina, kratky a osraty ...
« Odpověď #3 kdy: 30 Října 2009, 19:46:29 »
nie, alternate je ine, na tejto stranke si najdi "Alternate install CD" a citaj co je pod tym.
http://noncdn.releases.ubuntu.com/9.10/
Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.

murriik

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 30 Října 2009, 19:56:54 »
uz ho stahujem. takze potom staci skurit na disk, a?

8472

• Aktivní člen
  • *
Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.

murriik

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 30 Října 2009, 20:18:43 »
uz chapem, teda aspon myslim.
pomocou cd, koala ktoru som stiahol, nebola alternate, preto je normalne, ze pri tom okne ktore mi vyskocilo nebola moznost provest aktualizaci, jedine instalacia na novom pc, rovnako ako som instaloval jackala..?
a teda ak chcem nieco taketo, dokazem to jedine pomocou alternate cd. mam pravdu?

sorry, trochu tux novacik :)

8472

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 30 Října 2009, 20:24:28 »
tak nejako.
alternate sa zide ak nechces upgradovat cez internet, resp. ak nemas internet pripojku.
ja osobne som to ale nikdy nepouzil, vzdy som upgradoval cez internet.

viac info k upgradovaniu najdes uz na spomenutej stranke: http://www.ubuntu.com/getubuntu/upgrading

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.