Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přepínání klávesnice shift+shift - nezávisle na udělátkách  (Přečteno 970 krát)

dragon_cb_cz

• Návštěvník
Ahoj,

pořídil jsem nový notebook a hezky to kolidovalo s vydáním Karmic, tak jsem si řekl, že ho tam rovnou dám. Vše funguje jak má, až na naprostou prkotinu - přepínání klávesových map.

Používám Linux (a obecně Unix) už docela dlouho, a minimálně od doby co vyšlo XFree86 verze 4, tak pro nastavení klávesnice stačilo něco jako:
Kód: [Vybrat]
Option "XkbLayout" "us,cz_qwerty"
 Option "XkbOptions" "grp:shift_toggle"
To v minulé či předminulé verzi (X)ubuntu přestalo fungovat, po vzteklém nadávání jsem vytvořil /etc/hal/fdi/policy/x11.fdi a v něm něco jako:
Kód: [Vybrat]
<merge key="input.x11_options.XkbLayout" type="string">us,cz</merge>
 <merge key="input.x11_options.XkbOptions" type="string">grp:shift_toggle</merge>
 <merge key="input.x11_options.XkbVariant" type="string">,qwerty</merge>
a fungoval jsem dál. Ovšem v Karmic už nefunguje ani tohle. Jsem z toho trochu na prášky - věc která fungovala normálně X let najednou nefunguje. Vím, že si do XFCE panelu můžu dát udělátor na přepínání klávesnic - ale a) mi to nepřijde moc košer b) používám často OpenBox kde je mi podobné udělátko nanic.

Nevíte někdo jak nastavit klávesnici v X11 pro celý systém bez všech těch grafických blbinek?
« Poslední změna: 07 Listopadu 2009, 23:12:23 od dragon_cb_cz »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.