Dobrý den.
Nerad otravuji s tímto problémem. I když již delší dobu pátrám a hledám kde se dá, nenašel jsem na svůj problém odpověď. Přesto že podobné problémy pár lidí již mělo.
Ale k věci.
Při spuštění instalace Ubuntu 9.10 mi proběhne úvodní obrazovka, kde vyberu jazyk a novou instalaci systému. Poté zhruba po 2 minutách, kdy pulzuje bílé logo Ubuntu se zobrazí přes celou obrazovku spousta textu. Je zobrazena pouze pár vteřin, ale žádný problém jsem v něm nenašel (zkoušel jsem to několikrát). Přesto můj LCD monitor jakoby poté pohasne (ale nevypne) a zobrazí se pouze "ANALOG Out Of Range 92.9kHz / 58Hz". Četl jsem pár článků, že to souvisí s grafickou kartou ale nevím jak z toho rozumě ven.
Používám Ubuntu od verze 8.04 a do vrze 9.10 jsem se s tímto problémem nesetkal. Připomínám, že nejsem žádný Linuxový GURU, proto jsem se do žádných "velkých akcí" nepouštěl.
Touto cestou bych vás chtěl poprosit o podrobnou radu, jak bych měl postupovat, aby se mi toto nestávalo.
Od verze 8.04 mám stále stejnou grafickou kartu i monitor :
GK : Nvidia GeForce 7600 GS 128
Monitor: LCD LG Flatron wide L226WA (rozlišení 1680x1050 60Hz)
Pokud jsem pouze špatně hledal a někde již tento problém byl, moc se omlouvám a prosím o přesměrování a rád si přečtu jak z toho ven.
Předem děkuji za rady.