Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: pcmcia + proxim orinoco silver  (Přečteno 1332 krát)

Jaroslav Merxbauer

• Návštěvník
pcmcia + proxim orinoco silver
« kdy: 29 Října 2006, 23:55:22 »
Uz jsem sice prolezl dost ruznejch HOW-TO a FOR, ale bohuzel zadne z nich mi nepomohlo, tak bych byl rad, kdybyste byli schopni mi poradit vy, tady na ubuntu:-D
   Jak na 6.06 tak ani nyni na 6.10 Ubuntu nedokazu rozchodit na notebooku bezdratovou sitovku proxim orinoco silver pres PCMCIA. Tusim ze by tento thread mel patrit na podporu prenosnych pocitacu, ale myslim ze tady je to vice zive.
   Vsude jsem se docetl, ze primo v jadru je priraven modul orinoco. Zkusim tedy sudo modprobe orinoco. Modul se zavede a spolu s nim take modul hermes. Sitovka nicmene nejede. iwconfig napise ze v PC neni zadna bezdratova sitovka a ifconfig nevidi take nic (ani kdyz se pokusim primo specifikovat eth1, paklize by byla down).
   Pri vypisu tail -f /var/log/messages vidim pri vyndavani a zadnavani karty, ze ji vidi, tudiz si myslim ze PCMCIA funguje.
   V spravci zarizeni kartu take vidim, a dokonce i pozna, ze je to bezdratova sitovka. Nicmene driver, vyrobce, aj. nevi.
   Any idea? Nemela ta karta byt zasunuta pri instalaci? Nebo ja fakt nevim :-(

P.S. Fakt me to stve, protoze ta sitovka je jediny duvod proc mam na notasi nainstalovany widle :-(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.