Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Šifrovaný oddíl v 9.10  (Přečteno 1285 krát)

Ivosh

• Návštěvník
Šifrovaný oddíl v 9.10
« kdy: 11 Listopadu 2009, 16:18:07 »
Zdravím,
Přečetl jsem si článek http://www.abclinuxu.cz/clanky/recenze/ubuntu-9.10-karmic-koala/ a zaujala mě možnost vytvoření šifrovaného oddílu a pomocí toho Devicekitu a dm-cryptu k tomu přistupovat přímo z nautila. Zkrátka - že se šifrované disky budou řadit mezi ostatní disky v postranním panelo nautila a po kliknutí vyzve nautilus k zadání hesla.

Nikde jsem nevygooglil jak toto udělat - rád bych tím nahradil můj dosavadní cryptkeeper. Může mi někdo poradit? Díky.

Šuohob

• Závislák
Re: Šifrovaný oddíl v 9.10
« Odpověď #1 kdy: 11 Listopadu 2009, 16:23:13 »
mno pouzivam truecrypt a nestezuju si
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Ivosh

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 11 Listopadu 2009, 16:39:50 »
Já vím, ale potřebuji aby to bylo s tou integrací v nautilovi, o to mi hlavně jde - samotný přechod k truecryptu pro mě prakticky nemá význam.

karlos007

• Návštěvník
  • Ubuntu od 22.10.2009
« Odpověď #3 kdy: 11 Listopadu 2009, 18:32:28 »
a nestaci si do zalozek pridat tu slozku kam je mountnuty ten svazek? tak to mam taky a tvari se defacto stejne jako ostatni svazky.

Ivosh

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 11 Listopadu 2009, 18:34:45 »
Bohužel nestačí. Nevím jak přes TC ale přes cryptkeeper prostě záložka zmizí když svazek odpojím. U truecryptu to možná nezmizí, ale bude to po kliknutí vyzývat k zadání hesla?

karlos007

• Návštěvník
  • Ubuntu od 22.10.2009
« Odpověď #5 kdy: 11 Listopadu 2009, 18:44:00 »
Bohužel nestačí. Nevím jak přes TC ale přes cryptkeeper prostě záložka zmizí když svazek odpojím. U truecryptu to možná nezmizí, ale bude to po kliknutí vyzývat k zadání hesla?
me vyskoci hlaska na zadani hesla pri spusteni systemu pak znova zase az pri spusteni systemu (nepouzivam zamykani pc, hybernace a takovy veci takze nevim jak tam) pokud ta hlaska nebude vyskakovat vubec tak nejaky sifrovani postrada smysl. ta slozka tam bude porad - je nutne ji nejdrive rucne vytvorit, treba jako /mnt/private a v TC se pak nastavi ze se to tam ma pripojit.

Ivosh

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 11 Listopadu 2009, 20:09:49 »
a lze nastavit aby se to neptalo po prihlaseni, ale az kdyz na to kliknu? Sifrovane totiz mam jen dulezite, ne pokazde pouzivane dokumenty a chci je mit pripojene tedy jenom kdyz je potrebuju. A abych nemusel nikde zbytecne klikat tak bych rad mel to primo v nautilu - ze kliknu, zadam heslo a prohlizim. Pak dam vysunout a je odpojeno.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.