Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pidgin .... [vyřešeno]  (Přečteno 1980 krát)

RoboMi

• Návštěvník
Pidgin .... [vyřešeno]
« kdy: 09 Listopadu 2009, 12:05:24 »
Dobrý deň,
som v Ubuntu absolútny nováčik, tak mi prosím (ak sa bude niekomu chcieť) vysvetľujte veci zrozumiteľne. Nainštaloval som si Ubuntu 9.10 (dual) aby som sa s ním zoznámil ako s alternatívou Win XP, ktoré teraz používam. Nemám žiadne skúsenosti, takže touto cestou by som sa rád podelil so svojimi problémami a otázkami.
Pokúsil som sa spojazdniť Pidgin, g-talk mi nefunguje - nevie sa pripojiť (hláška: Neboli nájdené iné metódy XMPP spojenia po tom čo zlyhalo priame spojenie), ICQ - nefunguje z dôvodu "nesprávne heslo" (určite je správne). Jediné čo mi funguje je nadstavba na facebook.
« Poslední změna: 18 Listopadu 2009, 23:34:31 od kiklhorn »
Robo

klepeto

• Návštěvník
Re: Pidgin ....
« Odpověď #1 kdy: 09 Listopadu 2009, 14:46:19 »
A ked sa prihlasujes na ICQ tak zadavas do kolnky meno svoje icq cislo?
Ubuntu 10.4. LTS

RoboMi

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 09 Listopadu 2009, 15:09:14 »
A ked sa prihlasujes na ICQ tak zadavas do kolnky meno svoje icq cislo?
Áno, myslím, že tak to má byť...
Najlepšie na tom je, že som to skúšal aj cez Windows a tam mi pre zmenu zasa funguje len ICQ (s tým istým heslom) a ostatné nie :)
« Poslední změna: 09 Listopadu 2009, 15:19:15 od RoboMi »
Robo

stym.m

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 09 Listopadu 2009, 19:42:18 »
Ahoj, zkus se podívat sem: http://wiki.ubuntu.cz/Pidgin
Nevím, jestli jsi na to koukal. Jinak nastavení XMPP v Pidgin: http://www.manast.com/2007/05/11/how-to-configure-pidgin-to-work-with-google-talk/
Snad Ti to pomůže.

Jan__

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 10 Listopadu 2009, 07:44:24 »
v Pidgine si musis nastavit ucet.  Okno kde vypisuje priatelov najdes hore ponuku "ucty" -> "spravovat ucty" -> vyhodi ti okno kde si das pridat ucet, nasledne sa ti otvori okno kde si nastavis ucet (konto) Do protokolu zadaj "ICQ" ak pouzivas icq konto. Pouzviatelskym menom sa rozumie tvoje ICQ cislo. Heslo myslim ,ze som nevyplnoval. Ostatne by malo byt uz jasne. XMPP chyba mohla byt koli tomu ,ze je nespravne vyplneny protokol pri nastaveni uctu.  ;)
Ubuntu  12.04 [prostredie gnome]  

MB: MSI P55M-GD45, CPU: Intel core i5-760, Grafika: GTX 560 Ti , HDD:  2x HDD Seagate Barracuda 500GB a 250GB, RAM: 12 GB, Monitor - EIZO 20" S2001W Pomer 16:10

RoboMi

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 12 Listopadu 2009, 10:01:30 »
Najprv sa chcem poďakovať všetkým za ochotu pomôcť. G-talk som rozchodil, asi tam bol zlý protokol. ICQ ani za svet, skúsil som podľa odkazu všetko a stále sa pripojí a hneď odpojí (mám Ubuntu 9.10 a najnovší Pidgin).
Ďakujem za ochotu, asi sa vykašlem na ICQ  a budem ho používať len pri pripojení cez Windows ;)

Dnes som zmenil heslo na ICQ a všetko funguje, ešte raz ďakujem za pomoc všetkým.

« Poslední změna: 18 Listopadu 2009, 15:33:45 od RoboMi »
Robo

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.