Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Proxy nestačí vypnout, adresu proxy je potřeba i vymazat  (Přečteno 1512 krát)

roxton

• Návštěvník
Proxy nestačí vypnout, adresu proxy je potřeba i vymazat
« kdy: 18 Listopadu 2009, 08:53:09 »
Ahoj

Ačkoliv zobrazení webových stránek Firefoxem fungovalo, tak pokus o stažení chybějícího modulu (flashplayer) selhávalo z důvodu nemožnosti připojit k 192.168.1.27. Chvíli jsme nechápal, proč se chce připojit k jakés privátní adrese, než mi došlo, že někdy tak před rokem jsem se při výpadku sítě připojoval přes proxy na notebooku s UMTS. V nastavení proxy ve Firefoxu bylo převzít systémové nastavení a v systémové nastavení proxy bylo proxy nepoužívat, ač adresa byla vyplněna ! Po vyresetování nastavení v systému, vše začalo fungovat.
Ještě pár poznámek:
 - čerstvě nainstalované Ubuntu 9.10, adresář /home na samostatné partition zachován z původní 8.04
 - nastavení proxy tedy přešlo z původní instalace, po instalaci 9.10 jsem proxy nenastavoval
 - jiný problém se spojením než stahování modulů nebyl, stránky fungovaly, aktualizace také
 - dělalo to na mne dojem, že kód pro stahování modulů nesprávně interpretuje systémové nastavení proxy

Daniel

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.