Tohle se mi stalo v kubuntu 9.10 tedka - nainstaloval jsem pracně nové drivery pro nvidie 9.10, poeditoval xonf (není nadto přdhodit začátečníkovi něco takového pro tak základní věc jako změna rozlišení) a všechno dobré - ale
mám dva disky kde potřebuju mít právoo zápisu, abych s nim ataky jako user mohl dělat že jo - tak si je chci přidat do skupin - a taky samozřejmě potřebuju přidat skupiny "audio a video" protože zvuk mi samozřejmě z krabice neběží.
a výsledek -
zmizelo mi tlačítko vypnout a restart (který tam nejdou vrátit) - když to odloguju ručně a restartuju "init 6"
tak mi naběhne příkazová řádka, jakože žádnej module glx neexistuje - totiž zmizeli ty nvidia drivery v první řadě - výsledek nová instalace, protože jsem to prostě nedal dohromady, i když jsem se snažil obnovit ten xconf.
(Nemluvě o faktu, že už zase zvuk z krabice neběží, že ano - což značí zřejmě pidlikání s odstranováním pulse audio a instalací alsy - kterou jsem kdysi používal v suse 9.0 - ale už toho mám prostě dost)
Tohle je 3 linuxová distribuce kterou jsem za tejden vyzkoušel, hodiny sezení u toho krámu, místo baych ho používal na co potřebuju (nutně potřebuju k práci skype a funkční zvuk a disky na který se dá psát)
Shrnutí - Mandriva - nenažraná a nefunkční zvuk
- opensuse tak ebilně nastavené permissions a bug v sudo, že nejdou změnit, takže máte počítač a taky jistou že na něj nikdy nikdo nic nezapíše a to ani root
- kubuntu jednoduché nastavování rozlišení a monitoru pomocí blbého konfig filu, místo aby na to byla jednoduchá utilita a bug jak kráva se zmizením důležitech systémovejch ovládacích prvků.
A to jsem chtěl emigrovat na linux, protože mi nějakej virus sežral data ve windowsech. Krista boha, funguje na linuxu po instalaci něco? Opravdu je to frustrující - tenhle týden jsem do toho nalil tak 30 hodin času a nemám výsledky - nejsem génius, ale nejsem úplně blbej.
Asi holt obětuju ty prachy a koupím visty, s tímhle se fakt nedá dělat.
Ach jo....
J.