Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Bluetooth - podpora Sony Ericsson C702 (resp. vsech nejnovejsich mobilu)  (Přečteno 3923 krát)

matlasek

• Návštěvník
Koupil jsem včera S.E. C702 a marně čekam do techto chvil  ;D na spojeni mezi PC & telefonem ...presneji PC detekuje jen fotoaparat, stahne foto a tim to konci = nutno vytahnout datovy kabel a znovu zapojit no a pote se opakuje výše uvedeny scenar donekonecna  :D .Modry zub / Gembird / jsem take jeste nerozchodil = nelze detekovat. Takze se ptam, existuje-li nejaka podpora new telefonu nebo chcete-li, obecná podpora nejnovejsiho HW vůbec??
« Poslední změna: 15 Ledna 2009, 00:51:54 od Anna Taliánová »

Pepe999

• Stálý člen
  • **
Re: Podpora sony ericsson C702 resp.všech nejnovějších mobilu ?
« Odpověď #1 kdy: 23 Listopadu 2008, 20:40:22 »
Koupil jsem včera S.E. C702 a marně čekam do techto chvil  ;D na spojeni mezi PC & telefonem ...presneji PC detekuje  jen fotoaparat,stahne foto a tim to konci = nutno vytahnout datovy kabel a znovu zapojit no a pote se opakuje výše uvedeny scenar donekonecna  :D .Modry zub / Gembird / jsem take jestě nerozchodil = nelze detekovat . Takze se ptam ,existuje-li nejaka podpora new telefonu ,nebo chcete -li , obecná podpora nejnovejsiho HW vůbec????
Poridil jsem C905 a funguje vse, vcetne usb kabelu a bth. Wammu, prenos dat, vsechno. Mam II, ale v Hardy to fungovalo rovnez. Sice mi to s Wammu ze zacatku delalo problemy, ale po nejake aktualizaci to jede bez problemu. Problem neni v Ubuntu... :)
Taky doporucuju stahnout novej software, je mozne ze bude problem tam..

Nexus

• Aktivní člen
  • *
Re: Podpora sony ericsson C702 resp.všech nejnovějších mobilu ?
« Odpověď #2 kdy: 24 Listopadu 2008, 08:49:20 »
Ja mam K800i a nenarazil som na nejaky zasadny problem, ci uz cez kabel, alebo cez BT.

Skus to cez BT.

Neviem, ci to moze byt firmwarom toho telefonu, ale ja ked pripojim kabel, tak sa pyta, ako sa ma spustit. T.j., ci sa ma spustit ako "flashka" (pripoji sa do systemu ako dalsi disk), alebo ako telefon. Mozno mas niekde v menu natvrdo nastavene, ze sa ma tvarit iba ako flashka ...

WombatMFF

• Návštěvník
Re: Bluetooth - podpora Sony Ericsson C702 (resp. vsech nejnovejsich mobilu)
« Odpověď #3 kdy: 14 Března 2009, 14:44:14 »
Ahoj, omlouvám se, že Vás obtěžuji zřejmě hloupou otázkou. Též jsem si nedávno koupil sonyericsson C702 a snažím se ho propojit s Ubuntu. Přez kabel funguje zřejmě skoro všechno. Mobil se mi přidá jako fotoaparát a já můžu přenášet fotky, hudbu a video dle libosti.
Přes Bluetooth mi zatím jde pouze posílat soubory z pc na mobil, ale to je zřejmé pro to, že nemám obex-data-server, takže to snad časem vyřeším.

Mím nejpalčivějším problemem je, jak připojit počítač skrz tento mobil k internetu. Pokud ho připojím přes USB, Ubuntu mi mobil najde a nabídne mi konfiguraci nového širokopásmového připojení přímo v správci sítě. Bohužel jiz zde nastávají potíže. Mám prý zvolit svého operátora. Mám paušální tarif Pohoda OD O2 a využívám bezplatný tříměsíční datový tarif. Zvolil jsem tedy jak Telefonika (contract) tak Eurotel (contract). Bohužel ani s jedním z těchto nastavení se mi nepodařilo připojit k síti.

Myslím, že chyba je ve spatné konfiguraci. Bohužel nevím, jaké má být přesné nastavení. Myslím, že je to otázka spíše na operátora, ale na infolince se se mnou odmítli bavit.

V přednastavené konfiguraci připojení (Eurotel (contract)) je vyplněno následující:
Karta Mobilní širokopásnová
Základní
Číslo:*99#
Uživatelské jméno:
Heslo:
Pokročilé
APN:internet
Síť:
PIN:
PUK:
Karta Protokol Point-to-Point (PPP)
Mám povolená všechna ověření
Všechny komprese
Zádné šifrování
a nemám zaškrtnuto ani Odeslat echo pakety PPP

Karta Nastavení IPv4
Metoda:Pouze automatické adresy (PPP)
Servery DNS: 160.218.10.200 160.218.42.200

Jinak nic. Nikdy jsem mobil s Pc nepropojoval a v návodu k mobilu toho moc nepíší (respektive zminují se pouze o programu PS Suite pro Win).

Snažil jsem se odpověď nalézt zde na fóru i na Wiki. Zřejmě by slo pŕipojeni konfigurovat přes program GNOME PPP, ale tomu bych se raději vyhnul, protože příležitostně využívám k připojení přes GTran GPC-6420 a velmi nerad bych ho pokaždé znova konfiguroval.

Předem děkuji za pomoc

matee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 13 Září 2009, 12:33:15 »
SE c702 mám v tom jak se dostat do paměti telefonu, podařilo se mi to přes BT, ale to je pro nahrání map a muziky dost pomalej způsob.

Nevíte někdo jak zprovoznit kabel? Tak aby se foun připojil jako flash disk?
HP 550 /Intel Core2 Duo T5270 / Intel GMA 950 / 2GB / 160GB / Ubuntu 8.10 -> ... -> Linux Mint 17 - Cinnamon
S linuxem jde vše, ale nikdy ne hned:)

MikiTwic

• Aktivní člen
  • *
  • Vždycky to nějak jde...
« Odpověď #5 kdy: 15 Listopadu 2009, 20:02:39 »
Já jsem aktualizoval firmware pomocí SEUS II
http://www.sonyericsson.com/cws/support/softwaredownloads/detailed/updateservice/c702?lc=cs&cc=cz
připojím mobil a vyberu v něm 4. možnost připojení "Mass Storage" (Velkokapacitní zařízení nebo jak to je česky) a do paměti v mobilu můžu přistupovat "jako flash disk":)

Mobil nemám customizovaný pro žádného operátora, pokud by jsi měl je možné že bude dostupný pouze starší firmware. Ale customizace se dá upravit pomocí a2uploader, návod je zde například zde:
http://forum.semania.cz/index.php?topic=19054.0

Verze firmware mobilu po aktualizaci: R3EA037
Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" 64-bit, Asus F3Tc AP087 - AMD Turion64 2.2GHz, 2GB RAM, Geforce Go 7300 (NVIDIA Driver Version: 173.14.30)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.