Děkuju za odpověď a hlavně odzkoušení, takže už vim, že na Ubuntu 9.10 to valí taky, jenom bohužel ne zatím mě :-(
Zkoušel jsem to přesně podle tvýho výpisu, ale u mě je to následující:
aredraj@arednotes:~/hry/sg$ sudo ln -s /usr/lib/libopenal.so.1 /usr/lib/libopenal.so.0
[sudo] password for aredraj:
aredraj@arednotes:~/hry/sg$ sudo ln -s /usr/lib/libGL.so.1 /usr/lib/libGL.so
aredraj@arednotes:~/hry/sg$ ./smokinguns.x86
./smokinguns.x86: error while loading shared libraries: libopenal.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
aredraj@arednotes:~/hry/sg$ sudo ln -s /usr/lib/libopenal.so.1 /usr/lib/libopenal.so.0
ln: vytvářím symbolický odkaz „/usr/lib/libopenal.so.0“: File exists
aredraj@arednotes:~/hry/sg$ ./smokinguns.x86
./smokinguns.x86: error while loading shared libraries: libopenal.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
aredraj@arednotes:~/hry/sg$
při posledním zadání ./smokinguns.x86 už bych čekal spuštění nebo něco, ale neděje se nic, jen si pořád stěžuje, že nemůže nahrát sdílenou knihovnu (jestli to dobře chápu, nejsem žádnej velkej profík). Nenapadá tě co bych mohl zkusit ještě dalšího. Nechápu proč to nevalí?
Mrknout na práva na disku nebo něco....nevím? Ještě mě zaráží, že když to zkusím spustit přes script, tak se taky nestane vůbec nic, prostě ani žádná hláška, nic. Není problém třeba v jiné verzi Javy než kterou jsem měl v 9.04? S jakou verzí Javy jsi to zkoušel? Díky