Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Video output driver  (Přečteno 3520 krát)

RapMan

• Aktivní člen
  • *
Video output driver
« kdy: 05 Února 2007, 22:18:17 »
Ahoj hoj, kdysi jsem tu popisoval nasledujici problem, ze pri prehravani videa byl misto obrazu videt pouze tmavomodry obdelnik, zvuk v poradku funguje. Vsechny kodeky potrebne kodeky mam nainstalovane.
Problem je v nastaveni video output driveru. Vsechny ovladace krome X11Shm reprodukuji pouze ten modry obdelnik, pri pouziti X11Shm vidim i obraz, ale nestiha se prekreslovat, obraz je trhany.
Mam tedy dotaz - podarilo se nekomu z tohoto problemu dostat aby funogavaly i ostatni ovladace pro zobrazeni videa?
Podarilo se nekomu vyresit trhany obraz ovladace X11Shm?
Jadro pudla bude nejspis v graficky karte Radeon 9100, pouzivam opensource ovladace, 3D akcelerace funguje.

Robert

• Stálý člen
  • **
Video output driver
« Odpověď #1 kdy: 06 Února 2007, 00:03:52 »
asi spíš nefunguje, protože vám zjevně nefunguje akcelerované video. nutno vyřešit nastavení/ovladač karty, pak půjde i video

puba

• Aktivní člen
  • *
Video output driver
« Odpověď #2 kdy: 06 Února 2007, 10:08:30 »
No prosim a jak se to resi?
Mam TV kartu MuchTV a pres tvtime to obrazove nestiha (a diky tomu vypadava zvuk-lupe). Grafiku mam RIVA TNT2 a nemam tucha, jestli tam vubec jde 3D acc a jak se to zprovoznuje a jak se zjisti, jestli jede. Hledal jsem dlouho tu na foru, ale nekdo tvrdi, ze to jde, nekdo, ze ne, tak bych v tom chtel mit jasno.

Diky
HP Pavilion dv2058ea (Intel Core Duo 1,66GHz, 2GB RAM, Geforce 7200 Go - 256MB, WD-120 GB sata, WiFi, Bluetooth, ctecka 5in1 ), Ubuntu HH 8.04

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Video output driver
« Odpověď #3 kdy: 06 Února 2007, 10:23:39 »
RIVA TNT2 je osm let stara karta, necekejte od ni zazraky.

Robert

• Stálý člen
  • **
Video output driver
« Odpověď #4 kdy: 06 Února 2007, 13:02:50 »
nicméně riva tnt2 má 3d akceleraci podporovanou legacy nvidia driverem, takže fungovat by to mělo.  návod je tady - http://doc.gwos.org/index.php/Latest_Nvidia_Edgy stačí hezky metoda 1 a v kroku 3 místo nejnovějšího ovladače nvidia-glx nainstalovat ten pro staré karty - nvidia-glx-legacy nvidia-xconfig nvidia-settings

RapMan

• Aktivní člen
  • *
Video output driver
« Odpověď #5 kdy: 06 Února 2007, 13:31:16 »
Citace: indianek
asi spíš nefunguje, protože vám zjevně nefunguje akcelerované video. nutno vyřešit nastavení/ovladač karty, pak půjde i video
A kde nastavim akceleraci videa? Vzdy jsem cetl jen o 3d akceleraci, ta funguje, ale o nastaveni akcelerace videa nic nevim.
Ovladac karty je opensource mesa, jak jsem psal, tomu jsem prizpusobil nastaveni xorg.conf.

Robert

• Stálý člen
  • **
Video output driver
« Odpověď #6 kdy: 06 Února 2007, 14:02:42 »
nemám zkušenost s opensource ovladači pro nvidii. akcelerované video se nikde "nenastavuje" je to vlastnost ovladače jako takového že umí posílat videodata přímo na obrazovku bez přepočítávání procesorem. barevný obdélník místo videa  při použítí výstupního filtru xv je přesným symptomem toho, že akcelerace nefunguje.  proto jsem doporučil použít ovladače od nvidie.

RapMan

• Aktivní člen
  • *
Video output driver
« Odpověď #7 kdy: 06 Února 2007, 20:33:27 »
nemám zkušenost s opensource ovladači pro nvidii. akcelerované video se nikde "nenastavuje" je to vlastnost ovladače jako takového že umí posílat videodata přímo na obrazovku bez přepočítávání procesorem. barevný obdélník místo videa  při použítí výstupního filtru xv je přesným symptomem toho, že akcelerace nefunguje.  proto jsem doporučil použít ovladače od nvidie.
Ja jsem ten co se ptal puvodne, mam ati 9100, co vim, tak binarni ovladace (i starsi verze, kde by tato karta mela byt podporovana) nikomu s touto kartou nefungujou...

puba

• Aktivní člen
  • *
Video output driver
« Odpověď #8 kdy: 06 Února 2007, 20:43:37 »
nicméně riva tnt2 má 3d akceleraci podporovanou legacy nvidia driverem, takže fungovat by to mělo.  návod je tady - http://doc.gwos.org/index.php/Latest_Nvidia_Edgy stačí hezky metoda 1 a v kroku 3 místo nejnovějšího ovladače nvidia-glx nainstalovat ten pro staré karty - nvidia-glx-legacy nvidia-xconfig nvidia-settings
A jak poznam, ze mi jede 3D acc???

Jinak jsem vse provedl, diky za navod, ale mam pocit, ze sem to mel nastaveno spravne, pac sem nic nemusel menit a settings soubor byl vytvoren tak, jak ma.
HP Pavilion dv2058ea (Intel Core Duo 1,66GHz, 2GB RAM, Geforce 7200 Go - 256MB, WD-120 GB sata, WiFi, Bluetooth, ctecka 5in1 ), Ubuntu HH 8.04

RapMan

• Aktivní člen
  • *
Video output driver
« Odpověď #9 kdy: 07 Února 2007, 00:22:16 »
Citace: puba
A jak poznam, ze mi jede 3D acc???

Jinak jsem vse provedl, diky za navod, ale mam pocit, ze sem to mel nastaveno spravne, pac sem nic nemusel menit a settings soubor byl vytvoren tak, jak ma.
Prosimte Puba mel sis zalozit svuj tread, resp. nejdriv hledat nez se pricpat k mymu dotazu :)
zjistis to jednoduse prikazem glxinfo  a pokud to bude ukazovat mimo jine direct rendering: Yes , tak ti 3d akcelerace funguje. Pomoci glxgears se pak muzes podivat, jak se ti tocej ozubeny kola.
Tak, a ted mi pomuze prosim nekdo s tim videem?

Robert

• Stálý člen
  • **
Video output driver
« Odpověď #10 kdy: 07 Února 2007, 01:19:35 »
ach sorry popletl jsem si vás. ati9100 netušim. ati kartu sem měl naposledy před lety a to byla 9600 .-)  Nicméně sem na ubuntuforums našel thread, kde někdo popisoval naprosto stejný problém a .. bylo tam i řešení, které pomohlo.  stačilo do xorg.conf (driver section) přidat:

Option "MergedXinerama" "false"
Option "MergedFB" "false"

A samozřejmě restartovat alespoň X server

thread je tady:
http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=296447&highlight=9100+video

snad to pomůže i vám.

puba

• Aktivní člen
  • *
Video output driver
« Odpověď #11 kdy: 08 Února 2007, 18:53:37 »
Omlouvam se za zmatky, me to prislo skoro podobne, proto jsem nechtel zakladat nove vlakno.

Sorry

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.