Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: aktualizace na 9.10 - cerna obrazovka  (Přečteno 1765 krát)

iguana

• Aktivní člen
  • *
aktualizace na 9.10 - cerna obrazovka
« kdy: 20 Listopadu 2009, 20:58:40 »
Dobry den,

Dnes jsem aktualizoval přes net na Ubuntu na 9.10. Aktualizace probehla v poradku. Po aktualizaci naběhl vyber systemu a po spuštění kernel 2.31.16 (nebo 14)-generic se spustí informace o bootování a pak jen černá obrazovka. Na klávesnici notebooku mi bliká tlačítko u CAPS.
Zkusil jsem system 16 i 14 v recovery modu a ten fungoval, ale v něm neumím pracovat. Přihlásil jsem se a zadal příkaz sudi update-grup a zmizel kernel 2.31.16. z výběru systému po dalším restartu počítače.
Kernel .... 14 se mi zpustil až nyní asi na 8.pokus, ale nemám zde zobrazené lišty, zustaly mi jen ikony na ploše. Firefox jsem tak mohl zpustit jen proto, že jsem měl jeden html dokument na ploše. Nevím ani, zda a jak spustit terminál a další programy.
Předchozí verze Ubuntu mi šlapala výborně s jednou chybou, občasný zrmznutí Nb při spuštění open office 3.1.
Prosím o radu, takto jsem nefunkční.
Díky moc.

iguana

• Aktivní člen
  • *
Re: aktualizace na 9.10 - cerna obrazovka
« Odpověď #1 kdy: 20 Listopadu 2009, 23:34:45 »
Napadlo mne, zda nemuze být problém z graf. kartou. Mám ATI RAdeon 3400 HD. Uměl by mi někdo vypsat příkazy, jak nainstalovat driver pro tuto kartu za pomocí příkazů v recovery modu, prosím? Myslím od přihlášení do PC až ke konci bez základních znalostí.
Díky

Mr.Speedy

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 21 Listopadu 2009, 02:43:23 »
# apt-get install envyng-core && envyng -t

vyberes "install ATI driver"

iguana

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 21 Listopadu 2009, 08:37:59 »
# apt-get install envyng-core && envyng -t

vyberes "install ATI driver"
díky moc, díky kontrole disku se systém spustil a já jsem tak mohl spustit terminál. Driver se nainstaloval, ale nepomohlo to, naopak mi pomohlo odinstalování ATI ovladačů a systém funguje, pouze ve špatném grafickém rozlišení (asi jen jiné rozlišení) a občas bez lišt. Když mi lišty naskočí, tak jsou zmatené.
Když jsem opět ATI ovladače naisnatloval, tak jsem opět skončil u bootování s černošedou obrazovkou a bez možnosti se přihlásit.
V recovery modu se objevují hláška o chybě v fglrx.
Takže problém bude asi s ovladačem pro grafickou kartou ATI Radeon 3400 HD. U předchozí verze 9.04 jsem neměl problém.
Umíte někdo pomoci, prosím?
Díky moc.
« Poslední změna: 21 Listopadu 2009, 15:57:41 od iguana »

iguana

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 22 Listopadu 2009, 16:47:48 »
tak to vypadá, že budu moci systém přeinstalovat. Nemohu se do Ubuntu dostat, používám nyní Windows z druhé poloviny disku.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.