Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace zamrzne při "mounting root file system" [vyřešeno]  (Přečteno 1630 krát)

intel810

• Návštěvník
když jsem to zkoušel nainstalovat s příkazem "irqpool", dostal jsem se o cosi dál, ale veškerá snaha byla ukončena touto hláškou:

VSF: Cannot open root device "<NULL> " or unknown-block(8,3)
Please append a correct "root=" option
Kernel panic - not syncing: VFS: unable to mount root fs on unknown-block(8,3)

Netuším proč tomu tak je, na kompu požívám dualboot a včera jsem poprvé ve WindowsXP viděl modrou smrt, to ale možná  bylo způsobeno mojí DVD mechanikou, která tou dobou odešla na věčnost. Dnes jsem dal nové DVD a nemohu nainstalovat jakoukoliv verzi Ubuntu. Cvičně jsem zkusil nainstalovat Mandrivu 2007, bez problémů, live CD Aurox bez problémů. DVD jsem nahradil starým CD ROMem, nic se nezměnilo.
« Poslední změna: 11 Ledna 2008, 00:52:11 od Anna Taliánová »

Martin Böhm

• Návštěvník
    • osobni stranky
instalace zamrzne při "mounting root file system"
« Odpověď #1 kdy: 28 Října 2006, 23:07:39 »
Často (i osobní zkušenost) se stává, že podivná chyba na podivném místě (jako tato) je způsobena CD médiem n. mechanikou. Pokud jste nebezpečí mechaniky vyloučil, je možné, že se CD poškodilo. Doporučuji při nastartování z CD zvolit "Check the CD for defects".

Nicméně dnes jsem se setkal i se situací, kdy ač CD nevykazovalo defekty, tak se uživateli zasekávala instalace v Dapperu při nastavení klávesnice. Po vypálení nového CD (Edgy) se již nic takového nestalo. Tedy -> i když možná CD nebude hlásit defekt, není na škodu vypálit si na rychlé RW nový obraz Ubuntu a pak zkusit nainstalovat z něho.

intel810

• Návštěvník
instalace zamrzne při \
« Odpověď #2 kdy: 29 Října 2006, 08:50:37 »
no já  jsem to zkoušel instalovat ze dvou různých mechanik a ze 3 -  4 rozdílných CD pálených na různých vypalovačkách. Nakonec jsem to v pohodě nainstaloval z Alternate CD, systém se rozběhl, vše fungovalo jak mělo, provedl jsem aktualizace, atd. ....
No a nakonec mi komp začal zamrzat při bootovaní z HD opět v místě, kdy na obrazovce svítí hláška "mounting root file system".  V recovery modu jsem vypnul usplash a zaměnil jej za vga 788, prozatím to funguje.
« Poslední změna: 11 Ledna 2008, 00:53:39 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.