Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prihlaseni  (Přečteno 5253 krát)

cvp

• Aktivní člen
  • *
Prihlaseni
« kdy: 10 Září 2006, 21:15:19 »
Provadel jsem instalaci, zadal jsem jmeno PC pro sit...pak se provadela instalace a take zadani hesla. To jsem zadal a zadal jeste jednou pro overeni. Vse probehlo OK, z CD-ROM vyjelo CD a nastal restart. Najel Ubuntu, coz me prislo v poradku. Jenze pak to najelo na prihlaseni, tj. zadani login a heslo. Bohuzel zadny login pri instalaci NEBYL. Tak ze at zkousim co chci, ja se nemohu vubec prihlasit, coz je skoda, protoze se s tim drbu snad uz 3 hodiny :(

Jestli je tam nejaky univerzalni login, tak me ho napiste. Ja znam jen heslo a to je vse co jsem pri instalaci delal.

zigi

• Aktivní člen
  • *
Prihlaseni
« Odpověď #1 kdy: 10 Září 2006, 21:18:10 »
..:: be free - use kubuntu ::..

cvp

• Aktivní člen
  • *
Prihlaseni
« Odpověď #2 kdy: 10 Září 2006, 21:32:54 »
Citace: zigi
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=2972
To je me prd platne. Ja to heslo znam, ale zadny login jsem nezadaval....login ani pri instalaci nebyl. Pri instalaci to po me chtelo jen to heslo, ktere si pamatuji.

Jenze jak tak zjistuji, tak kdyz skoncila instalace, PC restartoval....Xubuntu zacalo najizdet a pak to skocilo jako pri MS-DOSu, kde mam:

Ubuntu 6.06.1 LTS radovany tty1

radovany login: (ten nevim...to je muj problem)
Password: (heslo znam)

Bohuzel nevim co s tim loginem, tak ze vzdy to vypise:
Login incorrect

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Prihlaseni
« Odpověď #3 kdy: 10 Září 2006, 21:41:04 »
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=3358

ne že bych chtěl prudit, ale proč další téma na stejné téma

cvp

• Aktivní člen
  • *
Prihlaseni
« Odpověď #4 kdy: 10 Září 2006, 21:44:54 »
Tak sorry, ale bohuzel me to prislo ve spatnem umisteni na tomto foru.

Jinak mooooc prosim o radu, please. Vubec nevim co mam delat.

Uz me to dost stve :(

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Prihlaseni
« Odpověď #5 kdy: 10 Září 2006, 21:50:45 »
tohle fórum je lepší, to je pravda

tam jsi psal: "Divne.....sice jsem mel vyber instalace text, oem, server atd., tak jsem zvolil oem..vse probihalo v pohode. Bylo tam nastaveni uzivatele, hesla...jedine co se tam nastavovalo, tak bylo heslo a pak overeni hesla...ale login nee. Aj ikdyz zkousim co muzu, tak nic nejede. Divne sad"

jestli jsem správně pochopil tak to po vás chtělo: nastavení uživatele - což je login a heslo

cvp

• Aktivní člen
  • *
Prihlaseni
« Odpověď #6 kdy: 10 Září 2006, 21:52:34 »
ano presne tak....ale bohuzel zadny login tam nebyl. Zkousel jsem to 2x, tj. 1x instalovat a 1x preinstalovat, abych neco nevynechal, neprehledl...ale jak rikam, jedine co tam bylo, tak bylo zadani jen hesla a to je vse. Coz je pro me divne.

cvp

• Aktivní člen
  • *
Prihlaseni
« Odpověď #7 kdy: 10 Září 2006, 21:54:30 »
Zkousel jsem uplne vse. Ruzne kombinace. Tj. zadani do login i heslo....proste vse a porad nic. To je uz do nebe volajici :(

Vojtin

• Host
Prihlaseni
« Odpověď #8 kdy: 10 Září 2006, 21:55:34 »
musel jste zadávat uživatele, heslo. Login=uživatel

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Prihlaseni
« Odpověď #9 kdy: 10 Září 2006, 21:55:58 »
možná řešení: a) zkuste login: root
b) jestli je cd xubuntu live (tzn. dá se z něj nabootovat a pracovat bez instalace) tak ho použijte a zkuste hledat ve složkách jméno uživatele (měl by se tak jmenovat váš domovský adresář (/home/jméno) případně někde v nějakém souboru bude seznam uživatelů a oprávnění, jeho jméno hned najdu a dám ho sem

/etc/group - skupiny uživatelů, někde tam uživatel být musí - jestli ne tak máte cd od microsoftu, který takováhle cd určitě šíří aby diskreditoval linux

lemplik

• Návštěvník
Prihlaseni
« Odpověď #10 kdy: 12 Září 2006, 12:53:50 »
Ted jsem taky delal OEM instalaci. Jako prihlaseni zadejte "oem", heslo je to co jste zadal pri instalaci. Pokud ale nechystate vic PC, je asi lepsi zvolit textovou instalaci. OEM je nachystana na hozeni na vic kompu, kde pak jen prihodite jednotlive usery na ruzne kompy.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Prihlaseni
« Odpověď #11 kdy: 12 Září 2006, 13:19:08 »
What name do you want use to log in?

olbrait

• Stálý člen
  • **
  • Registered User #452059
Prihlaseni
« Odpověď #12 kdy: 12 Září 2006, 21:20:13 »
Možno to bude trochu scestné. Toto isté sa stalo aj mne. Nie som si úplne istý, bolo to už pomerne dávno, ale mám pocit, že som mal vtedy na disku neviem akým zázrakom 5 primárnych partícii (môžu byť maximálne 4)
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Prihlaseni
« Odpověď #13 kdy: 12 Září 2006, 21:24:30 »
Citace: olbrait
Možno to bude trochu scestné. Toto isté sa stalo aj mne. Nie som si úplne istý, bolo to už pomerne dávno, ale mám pocit, že som mal vtedy na disku neviem akým zázrakom 5 primárnych partícii (môžu byť maximálne 4)
není to tak trochu mimo téma?

olbrait

• Stálý člen
  • **
  • Registered User #452059
Prihlaseni
« Odpověď #14 kdy: 30 Října 2006, 22:28:53 »
Citace: vojtech.t
Citace: olbrait
není to tak trochu mimo téma?
keď sa na to spätne pozerám tak trochu hej, ide len o to, že keď som mal 5 primárnych partícii, inštalácia prebehla v úplnom poriadku, aj systém sa naštartoval, aj som zadal login a heslo, ktoré som si zvolil pri inštalácii (ak som ich pri inštalácii vôbec zadával) ale ono sa to správalo tak, akoby žiadny užívateľ vytvorený nebol a vrátilo ma späť na login.
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.