Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Selhani karmy  (Přečteno 7260 krát)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
Re: Selhani karmy
« Odpověď #25 kdy: 01 Prosince 2009, 15:25:03 »
Hase - ohledně zamykání za off-topicy jsem měl na mysli skutečnost, že řada čtenářů fóra řeší problémy až v době, kdy jsou témata dávno vyřešená a v takovém okamžiku je pro ně zbytečné (a odpuzující) pročítat se tunou nerelevantních informací. Odtud tedy moje znepokojení a obavy, aby se témata nerozrůstala zbytečně moc nad rámec svého okruhu. Jistě, nejlepší by bylo, kdyby měli uživatelé sebedisciplínu a pokoušeli se kamarádství řešit spíše jinými formami, tedy s ohledem na další potenciální čtenáře.
Jakkoliv s vámi ve zbytku souhlasím, přesto bych se zasazoval za potírání hrubostí. Kultivovaní lidé se jistě dokáží vyjadřovat slušně... a já věřím, že na toto fórum chodí převážně kultivovaní lidé.
Co se tyce off-topicu, tak ok - je na tom kus pravdy. Co se tyce hrubosti a vulgarnosti, tak to je hodne citliva tema. Ja treba miluju, kdyz se pouziva "lidovej jazyk" se vsema prilehavyma vyrazama i kdyz sem tam se ten dany vyraz samozrejme da kvalifikovat jako vulgarni. Jenze je to vyraz, ktery jaksik sam prisel "na jazyk", jako ten nejvystiznejsi - proto mne jeho vulgarnost az tolik nevadi. Proti zbytecne obhroublosti se vsak stavim taky. Na ty vyrazy poskytl dobry priklad Jan Sverak, kdyz mluvil o svem otci Zdenkovi, jako o mistru cestiny. /Muj tata treba rekne: " mel jsem praci a ted mam prd!" Jisteze se to da rict aj jinak, ale reknete sami, co je vystiznejsi: 1,nemam nic, anebo 2, mam prd ??? Podle mne, je v tom 2, na rozdil od 1, obsazena cela ta mizerie cloveka, ktery tu praci ztratil :D
Stejne tak vnimam i to, kdyz uz je neco otravne, nesmyslne, zdlouhave atd a clovek od plic rekne "PiČoviny!" - podle mne to ma daleko jadrnejsi i presnejsi vyznam, jako treba "hlouposti" - a citim za tim cloveka! Nevim, jestli mi spravne rozumis  ;)  
« Poslední změna: 01 Prosince 2009, 15:26:42 od hase »
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #26 kdy: 01 Prosince 2009, 17:51:53 »
Navrhuji přejmenovat téma na "Selhání úsudku těch, co se honí za karmou" (nebo tak nějak) a uzamknout.

Zipule

• Návštěvník
« Odpověď #27 kdy: 01 Prosince 2009, 18:33:05 »
Hase - ohledně zamykání za off-topicy jsem měl na mysli skutečnost, že řada čtenářů fóra řeší problémy až v době, kdy jsou témata dávno vyřešená a v takovém okamžiku je pro ně zbytečné (a odpuzující) pročítat se tunou nerelevantních informací. Odtud tedy moje znepokojení a obavy, aby se témata nerozrůstala zbytečně moc nad rámec svého okruhu. Jistě, nejlepší by bylo, kdyby měli uživatelé sebedisciplínu a pokoušeli se kamarádství řešit spíše jinými formami, tedy s ohledem na další potenciální čtenáře.
Jakkoliv s vámi ve zbytku souhlasím, přesto bych se zasazoval za potírání hrubostí. Kultivovaní lidé se jistě dokáží vyjadřovat slušně... a já věřím, že na toto fórum chodí převážně kultivovaní lidé.
Co se tyce off-topicu, tak ok - je na tom kus pravdy. Co se tyce hrubosti a vulgarnosti, tak to je hodne citliva tema. Ja treba miluju, kdyz se pouziva "lidovej jazyk" se vsema prilehavyma vyrazama i kdyz sem tam se ten dany vyraz samozrejme da kvalifikovat jako vulgarni. Jenze je to vyraz, ktery jaksik sam prisel "na jazyk", jako ten nejvystiznejsi - proto mne jeho vulgarnost az tolik nevadi. Proti zbytecne obhroublosti se vsak stavim taky. Na ty vyrazy poskytl dobry priklad Jan Sverak, kdyz mluvil o svem otci Zdenkovi, jako o mistru cestiny. /Muj tata treba rekne: " mel jsem praci a ted mam prd!" Jisteze se to da rict aj jinak, ale reknete sami, co je vystiznejsi: 1,nemam nic, anebo 2, mam prd ??? Podle mne, je v tom 2, na rozdil od 1, obsazena cela ta mizerie cloveka, ktery tu praci ztratil :D
Stejne tak vnimam i to, kdyz uz je neco otravne, nesmyslne, zdlouhave atd a clovek od plic rekne "PiČoviny!" - podle mne to ma daleko jadrnejsi i presnejsi vyznam, jako treba "hlouposti" - a citim za tim cloveka! Nevim, jestli mi spravne rozumis  ;)  
Souhlasim, kdyz clovek vi, jak vulgarismus pouzit, tak se s nim da krasne leccos vystihnout. At uz v kulture (Sverak, Werich a dalsi), nebo kdekoli jinde. Uz jen kdyz obcas ve vhodnou dobu treba ucitel ve skole pouzije nejaky lehce vulgarni sluvko, tak to muze byt vtipny a hnedka posluchacum prijde trochu vic jako clovek a ne jako masina na znamky. Hovorova mluva pusobi proste tak nejak lidstej. Naopak kdyz slysim takovej ten sterilní projev všech telefonních operátorů, tak se mi ježí vlasy na hlavě a mam pocit ze se mnou furt mluvi ten automat co je vzdycky na zacatku...
Asus X51H, Ubuntu 9.10

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #28 kdy: 01 Prosince 2009, 18:55:36 »
Vulgární slova ve výuce zásadně nepoužívám a nemyslím si, že by mě byť jediný žák chápal jako nečlověka. Naopak, jsem přesvědčen, že se člověk učí vhodné věci především sledováním příkladného chování. Svým žákům s oblibou říkám, že kdo mluví sprostě, neumí dost slov (rozuměj - je hlupák), protože neumí situaci popsat jiným slovem. Při výskytu sprostého slova vyžaduji, aby "pachatel":-) popsal to, co chtěl artikulovat, slušně, nejlépe více způsoby. Slušné, kolikrát komické ekvivalenty mnohokrát vyloudí úsměv na tváři. U většiny žáků se mi nenuceně podařilo hrubá slova vymýtil.
Neříkám, že nikdy sprostě nemluvím, ale každá mluva má své podium a osobně bych si připadal jako buran, kdybych diskutérům na fóru měl projevovat neúctu tím, že se před nimi neumím ovládnout. ;-)
Have you tried turning it off and on again?

Pavel Půlpán

« Odpověď #29 kdy: 01 Prosince 2009, 19:00:41 »
Je to i o povaze člověka, avšak i relativně klidný člověk dokáže vybouchnout. ;)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #30 kdy: 01 Prosince 2009, 19:34:45 »
A je to i ruznosti prostredi, v kterem se kazdy z nas pohybuje. Jirihuf je ucitel, tak to vidi tak, ja su v soubiznisu a vidim to jinak...Kazdy to ma jinak a je to tak fajn. Presto si myslim, ze by se treba ani jirihuf nezacal pozastavovat nad nejakym vystiznym, jadrnym sluvkem. Asi kazdy je schopen videt rozdil mezi lidovou mluvou a sprostactvim. Proto i ty opatreni je asi potreba posuzovat citliveji. Mne treba vadi, ze kdyz si na foru po svem postesknu, ze mi neco nejde, tak se tam misto toho nevinneho a vsevystihujiciho sluvka objevi /censored/
« Poslední změna: 01 Prosince 2009, 19:38:22 od hase »

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #31 kdy: 01 Prosince 2009, 19:39:05 »
Už se neobjevuje jen censored, některé výrazy to i překládá. Ale ne že to budete zkoušet :)
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

NoWin

• Host
« Odpověď #32 kdy: 01 Prosince 2009, 19:52:09 »
Vždyť se dá zdejší cenzura snadno obejít ;)

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #33 kdy: 01 Prosince 2009, 19:56:28 »
To jo,ne že to budeme zkoušet jako jeden Výstavní Kus tady ;D
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

NoWin

• Host
« Odpověď #34 kdy: 01 Prosince 2009, 19:58:40 »
To jo,ne že to budeme zkoušet jako jeden Výstavní Kus tady ;D
Počkej, Lucie, hoď sem link, ať se taky zasměju! ;D

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #35 kdy: 01 Prosince 2009, 20:54:22 »
A je to i ruznosti prostredi, v kterem se kazdy z nas pohybuje. Jirihuf je ucitel, tak to vidi tak, ja su v soubiznisu a vidim to jinak...Kazdy to ma jinak a je to tak fajn. Presto si myslim, ze by se treba ani jirihuf nezacal pozastavovat nad nejakym vystiznym, jadrnym sluvkem. Asi kazdy je schopen videt rozdil mezi lidovou mluvou a sprostactvim. Proto i ty opatreni je asi potreba posuzovat citliveji. Mne treba vadi, ze kdyz si na foru po svem postesknu, ze mi neco nejde, tak se tam misto toho nevinneho a vsevystihujiciho sluvka objevi /censored/
Máte naprostou pravdu!;-) Ovšem já se budu stejně asi pozastavovat i nadále..:D To víte, taky někdy utrousím něco, co sám nerad. O to víc mi imponuje, když někdo například znelíbení, s nímž se ztotožňuji, dokáže vyjádřit slušně a erudovaně. Sám se takovým příkladem rád řídím, protože je patrné, že ho není schopen každý... a pocit, že něco dokážete lépe, než ostatní, vůbec není nepříjemný.;-)
V principu s vámi však naprosto souhlasím a rozumím vám;-).
Have you tried turning it off and on again?

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #36 kdy: 03 Prosince 2009, 16:50:41 »
Ale ne že to budete zkoušet :)
to mi připomíná "nelízejte v zimě zábradlí", nebo jak to bylo
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #37 kdy: 03 Prosince 2009, 21:40:19 »
Ale ne že to budete zkoušet :)
to mi připomíná "nelízejte v zimě zábradlí", nebo jak to bylo
rekni pravdu, ze si byl nadrbanej, kdyz si to psal ;D

Pavel Půlpán

« Odpověď #38 kdy: 03 Prosince 2009, 22:05:28 »
No a co jinýho by na vejšce dělal, než chlastal? 8)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.