Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přesun systému na nový disk. [vyřešeno]  (Přečteno 1378 krát)

Cendas

Přesun systému na nový disk. [vyřešeno]
« kdy: 04 Prosince 2009, 12:08:02 »
Ahoj Musel jsem si pořídit noví disk protože ten starý už měl hodně vadných sektorů a systém kvůli tomu padal.
Tak jsem udělal novou instalaci na ten disk. Teď bych potřeboval jestli by šlo to co jsem měl nainstalované  na starém disku nějak přetáhnout na ten nový abych nemusel vše instalovat. Vím že je potřeba překopírovat adresář home, to jsem udělal. Vým že jsem četl že stačí přetáhnout nějaké adresáře ale nějak to nemůžu najít. Tak jestli by někdo věděl které adresáře mám skopírovat.
« Poslední změna: 04 Prosince 2009, 13:41:02 od kiklhorn »

luisah

• Závislák
Re: Přesun systému na nový disk.
« Odpověď #1 kdy: 04 Prosince 2009, 12:13:49 »
Řekl bych, že instalované programy asi jentak nepůjdou. Kdyžtak mě někdo opravte. Ale určitě bych udělal, zvlášť pokud nemáš nějak extra rychlé připojení k netu, přetáhnou všechny balíčky z /var/cache/apt/archives. Tím se ti alespoň při instalaci nebudou tahat všechny balíčky z netu. Samozřejmě záleží zda a jak často jsi archives čistil.

Cendas

« Odpověď #2 kdy: 04 Prosince 2009, 12:18:28 »
Připojení pomalé nemám tak to tedy nainstaluju.  Šlo by alespoň nějak zjistit balíky které byli v tom starém systému nainstalovány? Ten starý systém už nejde nabootovat ale na disk se dostanu.

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 04 Prosince 2009, 12:23:43 »
Uf, tak to ti nepovím. Projít /var/cahce/apt/archives a /usr/bin, ale to je i tak kravina. Někde nějaký log by snad měl být. Napadá mě dpkg.log, ale to bude taky kravina :D
Proto mám svůj poinstalační skript :D
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,40369.msg299570.html#msg299570

EDIT: Tohle by mě taky zajímalo, takže piště zda někdo má nápad.
« Poslední změna: 04 Prosince 2009, 12:25:31 od luisah »

Cendas

« Odpověď #4 kdy: 04 Prosince 2009, 12:49:48 »
Ahoj no právě že že starého disku nabotovat nejde.

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #5 kdy: 04 Prosince 2009, 12:55:53 »
Tak jsem něco sesmolil
Kód: [Vybrat]
grep -B1 '^Status:\ install\ ok\ installed' /var/lib/dpkg/status | sed -n 's:^Package\:\ ::p'
Vypíše seznam všech nainstalovaných balíčků (vyextrahovaný ze souboru status), pokud to děláte z jiného disku, je potřeba /var/lib/dpkg/status upravit tak, aby odkazoval na daný soubor na tom disku, čili třeba na /media/disk/var/lib/dpkg/status.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Cendas

« Odpověď #6 kdy: 04 Prosince 2009, 13:25:40 »
Děkuji vám za snahu. Ubuntu mě zase příjemě překvapilo, po tom co jsem připojil starý disk, a pak jsem v nově nainstalovaném ubuntu jdal stáhnout aktualizace tak to aktualizovalo i grub a přidalo mi to možnost nabotovat ten systém z púvodního disku. Tak teď už to vyřeším jednoduše pomocí synapticu jak jste mi radili. :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.