Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Phyton instalace  (Přečteno 1838 krát)

siimuss

• Návštěvník
Phyton instalace
« kdy: 16 Července 2009, 22:09:27 »
Zdravím fšecky,
Chteěl jsem se učit ve Phytonu ale stroskotal jsem už na instalaci .
Mám balík Phyton-2.6.2.tgz  http://uloz.to/2129421/python-2.6.2.tgz
Rozbalím ho ale netuším co jsou ty soubory zač.   :-[
Potřeboval bych radu co a co znamená a co s tím dělat, Díky MOC !

nettezzaumana

• Host
Re: Phyton instalace
« Odpověď #1 kdy: 16 Července 2009, 22:15:01 »
boze. python je by default v distribuci::

> python
Python 2.5.2 (r252:60911, Dec  1 2008, 17:47:46)
[GCC 4.3.1 20080507 (prerelease) [gcc-4_3-branch revision 135036]] on linux2
Type "help", "copyright", "credits" or "license" for more information.
>>> print "ahoj, ja jsem python a jsem by deafault v distru .."
ahoj, ja jsem python a jsem by deafault v distru ..
>>>

siimuss

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Července 2009, 22:26:22 »
Nj, díkes.  ;)

EDIT: Nainstaloval jsem ho v Přidat/Odstranit ale nikde se nezobrazuje a nemohu ho nikde najít  :-[ !
« Poslední změna: 16 Července 2009, 22:39:00 od siimuss »

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #3 kdy: 16 Července 2009, 23:01:29 »
Aplikacie > Programovanie > Python (v2.5)

jitrocel

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 06 Prosince 2009, 15:11:51 »
Zdravím,

odnistaloval jsem si python a spadl mi celý systém, který už nechce naběhnout. Nevím přesně ,zda je to nezbytný program pro chod ubuntu. Nějaké rady na nápravu škod?
Asi mi nezbyde, než přeinstalovat systém, že?
Dík moc za radu

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #5 kdy: 06 Prosince 2009, 16:15:41 »
nechce nabehnut vobec, alebo len Xka?

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #6 kdy: 06 Prosince 2009, 19:47:19 »
Doufám, žes' to neodinstaloval takto:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get --dry-run remove python
[sudo] password for arrange:
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
...
The following packages will be REMOVED:
  alacarte apt-xapian-index apturl apturl-common brasero capplets-data command-not-found compiz compiz-fusion-plugins-extra compiz-fusion-plugins-main
  compiz-gnome compizconfig-settings-manager devede eog evince evolution evolution-data-server evolution-documentation-en evolution-plugins
  evolution-webcal file-roller gcalctool gconf-editor gconf2 gdebi gdebi-core gdm gedit getmail4 gimp gksu gnome-about gnome-applets gnome-applets-data
  gnome-control-center gnome-do gnome-do-docklets gnome-do-plugins gnome-doc-utils gnome-keyring gnome-media gnome-media-common gnome-menus gnome-mplayer
  gnome-panel gnome-panel-data gnome-pilot gnome-pilot-conduits gnome-power-manager gnome-screensaver gnome-session gnome-session-bin gnome-settings-daemon
  gnome-system-monitor gnome-terminal gnome-terminal-data gnome-user-guide gnome-utils gparted gpodder gstreamer0.10-plugins-good gthumb gthumb-data hpijs
  hplip hplip-data indicator-applet indicator-applet-session indicator-messages indicator-session launchpad-integration libbonoboui2-0 libempathy30
  libgksu2-0 libgnome-media0 libgnome-pilot2 libgnome-vfs2.0-cil libgnome2-0 libgnome2-common libgnome2-perl libgnome2-vfs-perl libgnome2.24-cil
  libgnomekbd-common libgnomekbd4 libgnomekbdui4 libgnomeui-0 libgnomevfs2-0 libgnomevfs2-common libgnomevfs2-extra libgstfarsight0.10-0 libgweather-common
  libgweather1 liblpint-bonobo0 libmetacity0 libpanel-applet2-0 libtelepathy-farsight0 lsb-release metacity metacity-common mousetweaks nautilus
  nautilus-data notification-daemon openoffice.org-gnome python python-apt python-cairo python-central python-chardet python-compizconfig python-cups
  python-cupshelpers python-dbus python-debian python-feedparser python-gconf python-gdbm python-glade2 python-gmenu python-gnome2 python-gnomeapplet
  python-gnomecanvas python-gnupginterface python-gobject python-gpod python-gst0.10 python-gtk2 python-gtkhtml2 python-gtkmozembed python-gtksourceview2
  python-imaging python-libxml2 python-mutagen python-notify python-pkg-resources python-pymtp python-pyorbit python-rdflib python-smbc
  python-software-properties python-support python-utidylib python-vte python-xapian python-xdg python-xkit screen-resolution-extra sensors-applet
  software-properties-gtk sound-juicer system-config-printer-common system-config-printer-gnome system-config-printer-udev totem totem-common totem-mozilla
  totem-plugins trash-cli ubufox ubuntu-minimal ubuntu-system-service ufw unattended-upgrades update-manager-core xchat xchat-common yelp
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

pajinek87

• Návštěvník
    • Pavel Studeník | vahoo.cz
« Odpověď #7 kdy: 06 Prosince 2009, 21:48:18 »
python:
pokud není nainstalovaný
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install python
Jinak nevidím důvod proč python odinstalovavávat.

pro začátečníky s pythnem doporučuji "Učebnice jazyka Python (aneb Létající cirkus)"

jitrocel

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 08 Prosince 2009, 18:32:11 »
Důvod odinstalování byla blbost a hlavně jsem se nudil na přednášce, tak jsem do toho vrtal :).
Problém bude asi ten, že při odinstalovávání spadl systém.

Nabídka s výběrem softku jede a xp taky, jen do toho linuxu se nedostanu.

Když spustím Ubuntu, tak to načte logo, ale pak jen černá obrazvka. Zkoušel jsem to nějak spravit přes recovery mode, ale v tom jsem se nevyznal.

Asi zbývá jen nová instalce, ale s tím, že tam budu mít dvakrát ubuntu, protože to nejde v děliči disků nějak přemazet, nebo jde?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.