Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: připojení počítače s ubuntu ke stejnému modemu jako win  (Přečteno 2602 krát)

piroman

• Návštěvník
Sedim u pevneho pocitace s win XP, ktery je pripojen k externimu modemu (Motorola SB5101E, internet po kablu Chello nebo UPC). Pocitac ma nastaveni protokolu site automaticke - automaticky prideleni IP ze serveru DHCP, adresy DNS serveru, privatni IP. Mam moznost k modemu pripojit pres usb kabel i notebook s UBUNTU (6.10) tak, ze se mi vytvori dratove pripojeni (eth1) s automatickou konfiguraci DHCP.
Jak ale dal, abych mohl pres tento modem serfovat, aktualizovat atd.? Technickou zmenu site delat nemohu, jsem na miste pouze hostem.
Predem diky za reakci

Jiří Fiala ml.

• Návštěvník
připojení počítače s ubuntu ke stejnému modemu jako win
« Odpověď #1 kdy: 29 Října 2006, 09:57:42 »
Citace: piroman
Sedim u pevneho pocitace s win XP, ktery je pripojen k externimu modemu (Motorola SB5101E, internet po kablu Chello nebo UPC). Pocitac ma nastaveni protokolu site automaticke - automaticky prideleni IP ze serveru DHCP, adresy DNS serveru, privatni IP. Mam moznost k modemu pripojit pres usb kabel i notebook s UBUNTU (6.10) tak, ze se mi vytvori dratove pripojeni (eth1) s automatickou konfiguraci DHCP.
Jak ale dal, abych mohl pres tento modem serfovat, aktualizovat atd.? Technickou zmenu site delat nemohu, jsem na miste pouze hostem.
Predem diky za reakci
Přidělí modem sám notebooku IP adresu a DNS? Modem musí mít funkci DHCP tak, aby sám přidělil PC IP adresu, pokud tuto možnost nemá, je třeba v PC zadat pevnou IP adresu. Jaká se tam má zadat to by mělo být v manuálu od modemu.
Notebook Fujitsu-Siemens Lifebook 6637 C series, CPU 1GHz, 512RAM, Intel i815, 120GB HDD, DVDRW LG, Ubuntu linux HH 8.04 WM Gnome

piroman

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Října 2006, 11:52:36 »
Modem nic neprideli. Zjistili jsme, ze provider poskytuje internet pomoci unikatni MAC adresy pro pocitac s XP, takze budeme problem resit druhou sitovou kartou do pocitace s XP a zasitovanim pocitac-pocitac. S tim, ze v tomto pripade pojede notebook s ubuntu pouze pri zapnutem pc s XP, se pocita.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #3 kdy: 30 Října 2006, 12:03:12 »
Takze pocitac s Ubuntu bude pripojeny sitovym kabelem k sitove karte pocitace s Windows? Takova situace je tu nekolikrat popsana i s postupem, hledejte ve foru.

david

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 08 Listopadu 2006, 23:31:12 »
Ahoj, tohle jsem řešil při instalaci Xubuntu, kdy jsem potřeboval připojit instalovaný PC do wi-fi bez wi-fi :-)

Stačív WinXP nastavit sdílení připojení k internetu, což se dělá při nastavení sítě. Takže síťovka do netu bude mít na XP např. IP 192.149.108.15 a na ní nastav ve vlastnostech to sdílení (IP přiděluje provider DHCP), síťovka na XP mezi XP a Ubuntu bude mít třeba 192.168.0.1.
Ubuntu bude mít na síťovce do XP 192.168.0.2 a jako bránu bude mít 192.168.0.1 netmask bude 255.255.255.0

Takhle mi to bez problémů chodilo.

D

david

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 08 Listopadu 2006, 23:32:54 »
Další možnost je ta,kterou já mám doma.
MAC adresu routeru jsem nahlásil providerovi (UPC) a ten mi potom chodí i jako brána, takže provider vůbec nevím kolik mám doma pecek.

D

nuclex

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 10 Listopadu 2006, 10:42:27 »
Nebo si to zmen tady v casti MAC
https://kraken.dkm.cz/
nebo si zmen mac v pc :-)
Dalsi moznost je router nebo nasdilet net prez dalsi PC..
Pentest Tutoriály :: WiFi Hacking Ubuntu :: FreeWiFi HotSpot :: Gnome #LTS 10.04 / 2.6.32.24

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.