Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: M Audio Audiophile 24/96 - víc než pomalé Xubuntu nevidí analogové I/O  (Přečteno 1421 krát)

krokyn

• Návštěvník
Po přechodu na verzi podzimní verzi Xubuntu 9 se systém nejen neskutečně zpomalil (nelze ani plynule psát), ale navíc ani nevidí analogové vstupy a výstupy zvukové karty, v možnostech lze nastavit pouze digitální I/O
Ve verzi 8.10 bylo vše v pořádku, karta hrála o stošest, i systém byl únosně pomalý

P4 1.8 GHz
GeForce FX5200
2 GB RAM

1) jak zprovoznit analogové I/O?
2) má smysl na tomto stroji ještě vůbec nechat běžet nějaký systém, když i psaní má cca půl vteřinovou prodlevu?

krokyn

• Návštěvník
Re: M Audio Audiophile 24/96 - víc než pomalé Xubuntu nevidí analogové I/O
« Odpověď #1 kdy: 05 Prosince 2009, 12:47:19 »
Bohužel jsem po dvou a půl roce na Xubuntu poprvé zapochyboval a zkusil Fedoru, tato chyba je tam taky. Postiženo je mnoho majitelů této skvělé audio karty, používajících z nejrůznějších důvodů právě Ubuntu. :'( A co hůř, Fedora s Xfce je stejně pomalá jako Xubuntu.

Jedno k druhému... Budu se, bohužel, muset řídit pravidlem, neumíš programovat, tak plať těm, kteří to umí. Až bude nejhůř a budu muset časem investovat do dvoujádra, abych si mohl spustit alespoň systém a poštovním programem v normální rychlosti, k Ubuntu se vrátím.

Zdravím všechny fandy linuxu a někdy zase na fóru.

NoWin

• Host
« Odpověď #2 kdy: 05 Prosince 2009, 12:54:04 »
S tím zvukem nevím, ale proč nezkusíš místo Xfce LXDE nebo E17? Akorát pro E17 je zatím docela málo aplikací.

krokyn

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 11 Prosince 2009, 20:44:31 »
Rok jsem měl GNOME a pak rok a půl XFCE (taky z důvodu rychlosti). E17 jsem zkoušel, ale nepřišel jsem mu na chuť, o LXDE jsem neslyšel. Dík za radu. Ale už je to passé, vrátil jsem se k systému z roku 2002.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.