Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Mythtv a jeho nastavení pro hybridní TV kartu (analog + DVB-T) [vyřešeno]  (Přečteno 3641 krát)

DrFreeze

• Návštěvník
Nedávno jsem úspěšně rozchodil Pinnacle Hybrid 310i v Mythtv. Bohužel mi ale chodí buď jen analog nebo jen digitál (DVB-T), ne oba současně.
Když v backend settings nadefinuji jen v4l kartu, chodí. Když jen DVB kartu, chodí taky. Když ale např. k té DVB kartě přidám v4l, digitál stále chodí, ale analog ne (při volbě LiveTV "spadnu" do černé obrazovky a po pár sekundách zpět).
Určitě se jedná o čistě nastavovací problém v rámci Mythtv (input groups?), takže bych chtěl poprosit nějakého zkušenějšího Mythtváka, resp. někoho, kdo hybridní kartu úspěšně provozuje.
« Poslední změna: 14 Prosince 2009, 22:38:52 od kiklhorn »

NoWin

• Host
Re: Mythtv a jeho nastavení pro hybridní TV kartu (analog + DVB-T)
« Odpověď #1 kdy: 07 Prosince 2009, 17:26:24 »
Zkoušel jsi spustit současně analog s digitálem i v jiných programech (např. TVTime + Me-TV)?

DrFreeze

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Prosince 2009, 18:01:57 »
Abych to upřesnil: nejde mi o simultánní příjem analogu a digitálu. Stačí mi, aby karta fungovala v jednom programu (nejlépe Mythtv) pro příjem analogu i digitálu (vím, že karta není dvoutunerová, tedy samozřejmě může být naladěna vždycky jen na jeden kanál - ať už digitální nebo analogový).
Jinými slovy stačí, když budu mít v seznamu několik analogových a několik digitálních stanic a budu si volit vždycky jednu z nich. PIP chci taky, ale to už si pak "jen" přidám další kartu a bude vymalováno (doufám :-)).

Myslím si, že je to otázka čistě nastavení Mythtv, takže bych nechtěl zabředávat do hrátek s jiným softem (pokud to nebude nezbytně nutné :-)).

DrFreeze

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 12 Prosince 2009, 14:03:36 »
Vyřešeno! V nastavení DVB karty (v backend setupu) je potřeba v upřesňujících volbách zaškrtnout "open the DVB card on demand" (nevím jak přesně se to jmenuje v české verzi, protože zatím používám k testování anglickou kvůli lepšímu "přenosu" infromací na anglická fóra). Dále se musí vytvořit dva zdroje/source pro analogovou a digitální část zvlášť. Představoval jsem si sice, že budu volně přepínat mezi analogovými a digitálními stanicemi, ale musí se volit mezikrok s přepnutím zdroje signálu (A nebo D).
Zatím přijímám pouze 1. multiplex, ale vypadá to, že bych mohl nachytat i druhý. V tom případě samozřejmě bude koexistence s nanalogem bezpředmětná :-))

ladarozan

• Stálý člen
  • **
Také s tím zápasím a "on demand " mi nepomohlo, tak to bude v něčem jiném.
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

DrFreeze

• Návštěvník
Pod tou volbou "On demand" je jeste volba "Use card for EIT" (nebo tak nejak to zni). Zkus(te) nezaskrtnout.

ladarozan

• Stálý člen
  • **
Tak už jsem to vyřešil, šel jsem zpátky na verzi 9.04 a jak 32 tak i 64 bit maká!
A velmi užitečnou pomůckou je nastavovací centrum: Mythbuntu Control Centre
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install mythbuntu-control-centre
« Poslední změna: 27 Prosince 2009, 16:18:38 od ladarozan »
-Asus EEE1000H,WinXP

DrFreeze

• Návštěvník
Jojo, Mythbuntu 9.10, resp. Mythtv 0.22 je podle mě dost těžký nepodarek:
1. v backend settings nefunguje Scan for channels
2. analogové kanály se mi podařilo přidat ručně, ale DVB-T ani zaboha. Channels.conf vygenerovaný (na stejném hw!) v 9.04 mi to nevzalo a w_scan v 9.10 nenašel lautr nic (opět stejný hw, jen vyměněn hadr s instalovanou jinou verzí).

Co máte za hw? Hlavně mě zajímá zvukovka a TV karta - viz tento můj problém: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,42529.0.html.

ladarozan

• Stálý člen
  • **
Mám toto: TV karta je Hauppauge HVR-1100 Hybrid  a Satelitní karta SkyStar2 , obojí jsem popsal na WIKI, k tomu venkovní prutová anténka a parabola na Astru.
Zvuk mám na desce MSI K9N Neo V2, je to  HDA Nvidia Realtek ALC888.
Dnes jsem se kochal poslechem TV doma po síti přes webové rozhraní Mythtv (verze 0.21.0+fixes19961-0ubuntu8(jaunty)) a VLC player.
Momentálně dualboot Ubuntu 9.04 64bit a Ubuntu Mint 7 (jako 9.04).
 Ještě bych k tomu dodal, že jsem měnil naprosté minimum hodnot  v tom pekelném menu Mythtv. Ne ža bych ho chtěl používat, ale chtěl jsem to poznat.
Jinak nejradši mám Kaffeina , je skoro dokonalý (až na tu 1.0rc trochu oškubanou) a Xine.
« Poslední změna: 27 Prosince 2009, 21:07:54 od ladarozan »
-Asus EEE1000H,WinXP

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.