Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Evolution a spam  (Přečteno 2417 krát)

petrme

• Aktivní člen
  • *
Evolution a spam
« kdy: 29 Října 2006, 10:24:05 »
Funguje někomu v Evolution spamový filtr. V dokumentaci říkají, že se musí nainstalovat SpamAssassin, který je ale jen v universe. Už se to tu řešilo http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=1306 ale nedořešilo...

Používáte Evolution v Edgy Eft?

Vojtin

• Host
Evolution a spam
« Odpověď #1 kdy: 29 Října 2006, 10:30:25 »
nepoužívám nic na spam a zatim evolution používám, ale v listopadu, kdy udělam zálohu mailů, se vrátim opšt k mail klientu v opeře.

Martin Bajer

• Návštěvník
    • http://fict10n.net/
Evolution a spam
« Odpověď #2 kdy: 29 Října 2006, 11:03:26 »
Muzes pouzit bud SpamAssasin nebo Bogofilter. Subjektivne se mi zda, ze trochu ucinneji pracuje Bogofilter, ale mohu se mylit.
Je potreba nainstalovat balik "bogofilter". Pak ho zapnout v Evolution v dialogu "Plugins". A jeste zapnout volby "Check incomming mail for junk" a popr. i "Include remote tests" v nastaveni "Mail Preferences". A pak uz jen dusledne oznacovat spam.

Omlouvam se za uvadeni nazvu anglicky, Jedu system v anglictine.

petrme

• Aktivní člen
  • *
Evolution a spam
« Odpověď #3 kdy: 31 Října 2006, 18:03:59 »
Vojtin: Spamu bohužel dostávám požehnaně a proto mě zarazilo, že v defaultní instalaci Ubuntu není nejen obsažený, ale není ani v oficiálních repozitářích. Taky potřebuji kalendář...

fict10n: Nainstaloval jsem si SpamAssasin, ale asi to chvíli trvá, než to začne spam poznávat. Zatím poctivě označuji a uvidím jak to bude fungovat. Ty remote tests taky zapnu.

Díky za tipy, dám vědět jak jsem dopadl.

Prosím moderátora o přesunutí threadu do fóra "Obecná podpora".

Krtko

• Stálý člen
  • **
Evolution a spam
« Odpověď #4 kdy: 31 Října 2006, 23:28:27 »
pre evolution mozes skusit toto alebo toto nastavenie. mne bez problemov funguje to prve.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.