Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: grafika + Compiz [vyřešeno]  (Přečteno 1604 krát)

M@estrO

• Host
grafika + Compiz [vyřešeno]
« kdy: 06 Ledna 2010, 20:49:39 »
Ahoj, mám následující problém.

Nainstaloval jsem Compiz, podle návodu tady na wiki. Vše v pohodě ale po nějaký chvíli používání mi najednou začne blikat obrazovka až nakonec se zhroutí celý systém a nezbyde nic jinýho než celý restartovat. Nevim už čím to je nainstalovaj jsem i nejnovější ovladač od nVidia (190.53) a nic tomu nepomohl. Děje se to když třeba jen spustim PC a nic na něm nedělám (jen se přihlásim na plochu) i když na na něm pracuji. Občas se stane to že mě to odhlásí na přihlašovací obrazovku. A taky jsem už zkusil vypnout i Compiz ale tim to bohužel taky neni.

Muj SW a HW: Ubuntu 9.10, GNOME; Deska: MSI X-38, grafika: nVidia GeForce 8800.

EDIT: Zapoměl jsme uvést že mam dual boot s WinXP a tam se děje úplně stejná věc. Je to dokonce o to horší, že se nedostanu ani do přihlašovacího wokna.
« Poslední změna: 13 Ledna 2010, 20:40:24 od kiklhorn »

M@estrO

• Host
Re: grafika + Compiz
« Odpověď #1 kdy: 10 Ledna 2010, 21:04:47 »
Tak odpovím si sám :) moje grafika se poroučela (s veškerou elegancí a grácií :) ) do večných křemíkových lovišť .)
« Poslední změna: 12 Ledna 2010, 11:56:50 od M@estrO »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 10 Ledna 2010, 22:47:59 »
Tak odpovím si sám :) moje grafika se poroučela (s veškerou elegancí a grácií :) ) do včených křemíkových lovišť .)

Jsi si jist?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Maikl

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 11 Ledna 2010, 23:29:19 »
No tak mě to dělá úplně to samí na grafice Ati radeon 9600 256Mb na ubuntu 9.04. Když mi začne blikat obrazovka pomůže mi zmenit rozlišení - uložit - následně dát opět na původní a je po problému. Obvykle po pár hodinách mě to bud odhlásí nebo se mi zhroutí grafika. Naštěstí stačí se odhlásit a přihlásit a je vše v pořádku. Zkoušel jsem přímo ovladače od ati a další + vypnutí compizu a bez výsledku. Čistá instalace nepomohla. grafika je stoprocentně funkční jelikož jako dualboot mám xpčka a vnich žádný problém není. Celkem by mě zajímalo čím to je.

M@estrO

• Host
« Odpověď #4 kdy: 12 Ledna 2010, 12:00:20 »
Tak odpovím si sám :) moje grafika se poroučela (s veškerou elegancí a grácií :) ) do včených křemíkových lovišť .)

Jsi si jist?

Jsem si jistý na 100% zkoušel jsem i některá live CD např.: SliTaz, SLAX, Debian liveCD a to samé. Potom jsem vyměnil grafiku (zkusil jsem GeForce 7900GT) a funguje zase jako dřív.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.