Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Konfigurace Ralink Access Pointu, Oprava: SoftAP (rt73)  (Přečteno 1508 krát)

Laethnes

• Host
Konfigurace Ralink Access Pointu, Oprava: SoftAP (rt73)
« kdy: 07 Ledna 2010, 19:43:49 »
Mám malou levnou USB wifi kartu a chtěl bych ji přepnout do access point módu v linuxu. Vím 100% že to jde, protože ve Windows se mě to podařilo. Takže bych se chtěl zeptat, existuje nějaký jednoduchý (pro BFU, jako jsem já) návod (česky, slovensky nebo anglicky), nebo mám na to zapomenout?

Můj systém: Ubuntu 8.04 LTS (plně aktualizovaný)
« Poslední změna: 14 Ledna 2010, 14:08:41 od Laethnes »

Ubochan

• Návštěvník
Re: Konfigurace Ralink Access Pointu
« Odpověď #1 kdy: 13 Ledna 2010, 08:50:53 »
Zdravím, řeším stejný problém. Pár odkazů je na www.abclinuxu.cz - stačí zadat do vyhledávání "wifi AP".
Podrobnější návod - http://www.linux.com/archive/articles/55617

Ještě jsem neměl čas to vyzkoušet, ale určitě se do toho pustím  co nevidět.
ACER Extensa 5620, Ubuntu x86_64  10.10

Laethnes

• Host
« Odpověď #2 kdy: 13 Ledna 2010, 10:32:56 »
Díky, určitě se na to taky mrknu (zrovna teď nemůžu, protože jsem připojený na internet způsobem, který Linux nedává a na kompilaci nového jádra nemám čas).

Laethnes

• Host
« Odpověď #3 kdy: 14 Ledna 2010, 14:08:14 »
Ah, konečně na internetu, který linux dá :3.

No, musím se omluvit, ale vyjádřil jsem se značně nepřesně. Ono jde o to, že já nemám access point, ale usb wifi kartu, kterou lze nakonfigurovat jako softwarové AP. Ale díky za info o tom hledání na abclinuxu, tam jsem našel info, které se týká mojí externí wifi karty: http://www.abclinuxu.cz/hardware/pripojeni-na-sit/bezdratove/tp-link-tl-wn321g.

Problém je, že nevím jak, ale určitě jde tato karta nastavit jako SoftAP; ve Windows jsem si na to našel klikátko, ale v Linuxu je něco takového pro mě - BFU - velmi obtížné. Např. při použití iwconfig nastavení módu na "Master" skončí chybou, že to není podporováno.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.