Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: kontrola pravopisu v pidginu  (Přečteno 1363 krát)

loyza

• Návštěvník
kontrola pravopisu v pidginu
« kdy: 21 Ledna 2010, 07:33:01 »
Zdravím,
chtěl bych si nastavit v pidginu kontrolu pravopisu na češtinu. Když si dám v okně konverzace pravé tlačítko a vyberu položku Languages, tak si můžu vybrat češtinu. Nicméně pokud okno zavřu a znova otevřu, tak se nastavení vrátí na angličtinu. Netuší někdo jak nastavit kontrolu pravopisu na češtinu trvale?
Díky.

aloisam

• Host
Re: kontrola pravopisu v pidginu
« Odpověď #1 kdy: 21 Ledna 2010, 09:25:25 »
teď jsem to odzkoušel a chová se mně to vlastně stejně, jen s tím rozdílem, že tam mám trvale češtinu...
tzn. máš dobře počeštěnej systém? WIKI
jo a taky vždycky upravuju gtkspell, protože mně právě česká kontrola pravopisu moc nefunguje.. FÓRUM

loyza

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 21 Ledna 2010, 10:32:38 »
No tak početěnej systém mám správně. A ta rada z toho fóra mi taky nezafungovala, protože v to souboru jsem ten řádek prostě nenašel.

aloisam

• Host
« Odpověď #3 kdy: 21 Ledna 2010, 13:13:06 »
hele, já taky nevím jak se v tom hledá, ale to C jsem tam našel:

respektive teď už X..

loyza

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 21 Ledna 2010, 14:03:43 »
Tyjo, pomocí zabudovanýho vyhledávání mi to nenašlo, ale tvůj obrázek mi pomohl. Už mi to funguje. Díky moc.

Slava

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 21 Ledna 2010, 23:33:11 »
Paráda, díky moc, konečně správný polopatizmus. Taky mi to funguje. Jen bych čekal, že za takovou dobu, co je tenhle problém se k tomu vývojáři Pidgina postaví čelem. :-(

aloisam

• Host
« Odpověď #6 kdy: 22 Ledna 2010, 07:46:50 »
no můžete se přihlásit na LAUNCHPAD jestli to s nima nějak pohne, importance je tam pořád low. :)

Slava

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 22 Ledna 2010, 15:56:42 »
Použil jsem odkaz z předcházejícího příspěvku. Našel jsem tam tlačítko vedle nápisu, že je z toho 7 lidí v afektu a vybral jsem, že já také... to je ta možnost jak na to upozornit?

aloisam

• Host
« Odpověď #8 kdy: 22 Ledna 2010, 22:27:05 »
jestli znáš lepší, tak sem s ní. :)

Slava

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 24 Ledna 2010, 18:37:08 »

Jako jestli já znám lepší možnost? Neznám, já se opravdu ptal, jestli jsem to udělal dobře. Teď je tam v afektu 8 lidí, takže asi jo.
Mimochodem jsem ten návod na přepsání toho X už někde četl a tam bylo, že někomu po tom padal Pidgin a je pravda že od té doby se mi dvakrát jen tak zavřela do té doby ani jednou. Vzhledem k tomu, že jej používám denně to ale nepovažuji za často.

Kraki

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 24 Ledna 2010, 22:41:51 »
Ja mám obdobný problém, no s programom Kmail. Neviem nastaviť na trvalo kontrolovaný jazyk. Neviete poradiť?
Kubuntu 13.04, 3.8.0-19-generic, KDE 4.10.5, notebook Sony Vaio VGN-A397, ATI X600 a PC GA-K8NF, Athlon 1800, GeForce 6600.

aloisam

• Host
« Odpověď #11 kdy: 25 Ledna 2010, 13:59:39 »
Bohužel neumím, máš nejspíš Kubuntu (KDE) ne? když máš Kmail.. A tam budou používat na kontrolu pravopisu něco jinýho než gtkspell.. No pokud se pletu a máš Ubuntu (Gnome) plus Kmail, můžeš zkusit ten samej návod co je na pidgina, třeba by to zafungovalo taky..

to Slava: pokud je ten bug už popsanej, tak imo stačí jen se takhle přihlásit k tomu, že se tě taky týká.. tzn. jsi to udělal dobře ;) Jo a ten pidgin mně nepadá, vůbec si nemůžu vzpomenout jestli mně někdy spadl..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.