Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: HP LaserJet  (Přečteno 2240 krát)

peedee

• Aktivní člen
  • *
HP LaserJet
« kdy: 11 Února 2010, 21:46:31 »
Ahoj, vyzkousel jsem uz vselijake postupy a ovladace, ale v 9.10 ne a ne rozchodit HP LaserJet 1020. V 8.10 makala bez problemu a po upgradu ani tuk. Je tu nekdo, komu funguje?

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
Re: HP LaserJet
« Odpověď #1 kdy: 11 Února 2010, 21:59:51 »

peedee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 12 Února 2010, 09:37:46 »
jj, diky. To jsem taky uz zkousel, ale pro zmenu mi to v zaverecne fazi wizardu napsalo "printer not found".. Presto, ze pres lsusb je tiskarna videt..

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 13 Února 2010, 10:37:30 »
jj, diky. To jsem taky uz zkousel, ale pro zmenu mi to v zaverecne fazi wizardu napsalo "printer not found".. Presto, ze pres lsusb je tiskarna videt..
Me 1018 taky v Koale nechtela fungovat. Nakonec jsem musel odinstalovat HPLIP ze Synapticu a nainstalovat ho rucne. Udela se ti pak v notification area zastupce HPLIP a tam si muzes tiskarnu nakonfigurovat jak chces. HPLIP ve zdrojich je zrejme bugovej...

peedee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 13 Února 2010, 18:24:01 »
vetsinou ted koncim u tohoto:

Kód: [Vybrat]
Firmware download to device failed.
:-\

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 14 Února 2010, 10:02:32 »

peedee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 14 Února 2010, 20:23:32 »
Stahni tady tohle..
http://hplipopensource.com/hplip-web/gethplip.html
Pak to nainstaluj...
http://hplipopensource.com/hplip-web/install/install/index.html

Jasny, to chapu. Uz mi to funguje. Chtel jsem napsat presne, jak jsem toho docilil, ale laborovani bylo hodne dlouhy a sam uz nevim co bylo pricinou problemu. Zacal jsem tim, ze jsem na radu odebral hplip distribuce (apt-get remove hplip), potom jsem nainstalil ten z webu HP. Ale ted doslo k tomu, ze po zapojeni tiskarny, mi to zacalo nutit pluginy z distribuce i z balicku HP.. nakonec mam pocit, ze jsem nainstaloval distribucni plugin a HP ovladac.. no proste sam jsem si nebyl jisty uz nicim. Nicmene jak rikam, funguje to.

PS: jo a pred posledni (funkcni) instalaci jsem smazal (prejmenoval) /usr/share/foo2zjs, tak nevim, jestli to melo taky nejaky vliv na uspesny vysledek...
« Poslední změna: 14 Února 2010, 20:27:13 od peedee »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.