Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Konfigurace gmailu v programu Evolution  (Přečteno 7821 krát)

pepawo

• Návštěvník
Re: Konfigurace gmailu v programu Evolution [vyřešeno]
« Odpověď #25 kdy: 27 Ledna 2010, 19:34:12 »
U nás byla podobná situace (wifi síť). Nebyla to záležitost přímo našeho providera, ale toho, od kterého jsme kupovali konektivitu. Z nějakého důvodu (spamy atd.) blokoval všechny SMTP kromě vlastního. Nyní už to tak není, takže SMTP je v podstatě volné, ale jak píši, podobný problém zde byl. Ovšem první věcí bylo, že náš provider všem oznámil (mailem) tuto skutečnost s udáním adresy smtp.xyz.cz (standardní port), bez loginu, bez hesla, takže vše fungovalo po příslušném nastavení OK. Je pravda, že některé aplikace si přednastavují SMTP podle zadaného IMAP nebo POP serveru, ale je potřeba na to myslet a při konfiguraci upravit. Výsledek je vždy stejný, pošta prostě chodí. Při takové politice je trochu problém v tom, že pokud člověk používá notebook, musí si SMTP přenastavit podle toho, kde je - doma, v práci, na cestách...(tam třeba používám SMTP od T-Mobile...). Vsadil bych se, že jde o stejnou situaci. Je to o komunikaci mezi lidmi...
« Poslední změna: 01 Února 2010, 10:05:05 od Milhouse »

Vlasac

• Návštěvník
Re: Konfigurace gmailu v programu Evolution
« Odpověď #26 kdy: 31 Ledna 2010, 11:48:20 »
Tak jsem se mi právě podařilo nakonfigurovat Evolution na gmail přes IMAP (ubuntu 9:10). Moje funkční nastavení je:
Karta Identita:
  E-mailová adresa: xyzjmeno@gmail.com

Karta Příjem pošty:
  Typ serveru: IMAP

Server: imap.gmail.com:993
  Jméno uživatele: xyzjmeno

Používat zabezpečené připojení: Šifrování SSL

Typ autentizace: Heslo

Karta posílání pošty:
  Typ serveru: SMTP

Server: smtp.gmail.com:587
  Používat zabezpečené připojení: Šifrování TLS

Typ autentizace: Přihlášení do systému
  Jméno uživatele: xyzjmeno

Hlavní problém byl v nastavení šifrování, pro přijem SSL a pro odesílání TLS! Dalo mi to zabrat, ale povedlo se javascript:void(0);

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.