Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Windows 7 na VirtualBoxu  (Přečteno 2885 krát)

dadam

• Aktivní člen
  • *
Windows 7 na VirtualBoxu
« kdy: 02 Února 2010, 01:03:45 »
Zdravím, zkoušel jsem si nainstalovat sedmičky na VirtualBox, nicméně na 10 procentech instalace se mi zaseknou. Nebo možná nezaseknou, nicméně faktem je, že mi vytíží procesory tak, že celý systém je nepoužitelný. Dá se tomuto nějak zabránit? Zkoušel jsem přes Sledování systému zmenšit prioritu procesu, ale zaseklo se mi to na 'Spouštím správcovskou aplikaci'. Nebo nedalo by se nějak nastavit aby VirtualBox běžel na jednom jádře a zbytek systému na druhém?

ladarozan

• Stálý člen
  • **
Re: Windows 7 na VirtualBoxu
« Odpověď #1 kdy: 02 Února 2010, 06:05:33 »
Co je za verzi Ubuntu? Mám s tím celkové potíže na  9.10 a novější....nejde mi tam nic.
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

xx0xx52

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Února 2010, 07:51:16 »
Treba nahrat najprv Windows7,potom nainstalovat zvlast Ubuntu a pri starte zvolis co chces odstartovat.Takto mi chodia oba systemy vedla seba v poriadku uz dlhe mesiace.

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 02 Února 2010, 08:25:22 »
Treba nahrat najprv Windows7,potom nainstalovat zvlast Ubuntu a pri starte zvolis co chces odstartovat.Takto mi chodia oba systemy vedla seba v poriadku uz dlhe mesiace.
On sa pyta na virtual box http://www.virtualbox.org/, nie na dual boot.

A k teme: neskusal som :(, pravdu povediac som zaspal dobu a pouzivam len stare win xp (najma v praci) a ubuntu + ine unix/linux systemy. Je nieco vo viste/win7, co by stalo za to? Mne sa zda ako keby to islo od desiatich k piatim.

ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

dadam

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 02 Února 2010, 09:42:56 »
Jj, mám ubuntu 9.10. Jinak mám ještě virtuální mašinu s XP a další s Ubuntu, všechny fungují dobře. S XP bych si taky vystačil, nicméně nemám je získané zcela nepirátskou cestou, zatímco 7 mám legálně, tak jsem chtěl přejít  :) A co se týče dualbootu: mám ještě Visty, které jsem původně zamýšlel 7 přeinstalovat, nicméně jsem v nich asi půl roku nebyl. Na hry nebyl čas (a když jo, víceméně marně se snažím najít něco pro linux) a na všechno ostatní mi stačí virtuální stroj.

EDIT: vlastně mi ani nejde o tu instalaci win, s tím už si nějak snad poradím, spíš o nastavení priority, aby mi to nezablokovalo celý počítač
« Poslední změna: 02 Února 2010, 16:03:54 od dadam »

ladarozan

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 02 Února 2010, 18:56:37 »
Dnes jsem vyzkoušel znovu Win7 na Virtualboxu a šlo to hladce. Jediné zaražení na začátku je dáno tím, že je CDrom vidět na ploše a je třeba ho odpojit, aby mohla pokračovat instalace ve virtuálu.
-Asus EEE1000H,WinXP

dadam

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 02 Února 2010, 21:47:09 »
Kruci... :-/ Hardwarem to být nemůže? Mám Intel Core 2 Duo T7500, 2 GB DDR2, z toho 1GB pro virtuální stroj. Sice se mi to nezdá, ale žeby mu to z nějakého důvodu nestačilo?
A tak mě napadlo - nedokázal bys někam na FTP nahrát image těsně před zadáním sériového čísla? ;D Teď jsem to nechal instalovat asi dvě hodiny, a místo na 10 se to zaseklo na 29 procentech s tím, že totálně vytuhl celý systém a pomohl až reset. Už mě to začíná trošku štvát. Jakou máš verzi VirtualBoxu?

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #7 kdy: 02 Února 2010, 22:26:05 »
VirtualBox má teď problémy s výkonem. :(  Třeba AOE2 šlo ve starších verzích hrát tak dobře, že nikdo nebyl schopen poznat rozdíl, nyní se to při stejném hardwaru a nastavení prostě hrát nedá.
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

dadam

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 02 Února 2010, 23:09:47 »
Chm chm chm... tak zkusím něco jiného. Nějaké tipy? Tady: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,34273.0.html čtu že KVM potřebuje nějakou podporu... O co se jedná?
Dle wiki:
Kód: [Vybrat]
adam@loki:~$ grep -E '^flags.*(vmx|svm)' /proc/cpuinfo
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts pni dtes64 monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm lahf_lm ida tpr_shadow vnmi flexpriority
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts pni dtes64 monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm lahf_lm ida tpr_shadow vnmi flexpriority
Díval jsem se i na Xen, (http://wiki.ubuntu.cz/Xen), chápu poslední řádky dobře tak, že mi virtuálně běží i samotný systém?
« Poslední změna: 02 Února 2010, 23:12:29 od dadam »

Nemec

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 03 Února 2010, 07:13:49 »
Mám podobný stroj a 7 do virtualboxu jsem sice nainstaloval, ale běh je téměř nepoužitelný. přesouvání oken pomalé a trhané, překreslování jakbysmet. Při ohodnocení výkonu windows dává grafickému subsystému pouze 1, což je opravdu úplná katastrofa. Problém vyřešen instalací Vmware playeru, kde je provoz 7 více než slušně použitelný, ohodnoceno na 2.4 pro grafiku.

dadam

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 03 Února 2010, 12:30:27 »
Takže nechat XP? OK... A co s tou prioritou? Když se ji pokusím nastavit, zamrzne to a nemůžu to nijak sestřelit, musím natvrdo resetovat systém...

Nemec

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 03 Února 2010, 13:16:17 »
kvm bys mohl mít, podle výpisu, ale nevím jak je na tom z windows, zkoušel jsem na Linux-Linux ale nepřesvědčilo, vhodné asi spíše pro server, vynikající možnosti vzdálené zprávy, ale emuace s3 je slabá a rychlost subjektivně nepřesvědčila. Jak z toho dostat grafický výkon nevím. pokud chceš ty 7 zkusil bych vmware player 3, umožnuje už tvorbu nového stroje, mám ho nainstalovaný spolu s virtualboxem. Pokud patříš do stejné skupiny jako já, kteří nevraživě sledují každý nový proces, vyřeš to zákaznickým nastavením runlevelů a podle potřeby přepínej.

dadam

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 03 Února 2010, 15:09:32 »
Tak toto řešení se mi nějak nepozdává... VMW mám nainstalovaný, win 7 taky a říkám si že asi opravdu zůstanu u XP... VMWP3 stejně nepodporuje snapshoty. A co se týče rychlosti 7, taky mě nepřesvědčily. Tak zatím děkuju za rady :) Co ta priorita? Neví někdo?

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #13 kdy: 03 Února 2010, 15:15:23 »
Ježišmarjá... tak normálně nastav ve Virtualboxu pro virtualOS 1 jádro.
Že to dostává v grafice výkon známku 1 nebo je to pomalejší. To je sand jasné ne? Nejsou ovladače pro Virtualbox pro Seven anebo nejsou na to dělaný. A že ti nejde instalace. Asi špatně cracklá verze.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

dadam

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 03 Února 2010, 15:33:14 »
Please. Jeden procesor to nastavený má. A špatně cracklou verzí to rozhodně není, zcela výjimečně mám ty windows oficiální, ostatně proto jsem to chtěl taky instalovat, abych nahradil staré pirátské XP moderními legálně získanými win7 :)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #15 kdy: 03 Února 2010, 16:05:35 »
Zkus jinou verzi Virtualboxu.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

ladarozan

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #16 kdy: 03 Února 2010, 19:24:49 »
A to pálený cédo otestovat, zda se to z něj vůbec dá kopírovat, taky častá věc. (palte pomalu  ;))
-Asus EEE1000H,WinXP

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #17 kdy: 05 Února 2010, 00:02:49 »
Já jsem instaloval v 8.04 do virtual boxu win7 kandidáta na vydání a mrskalo to úplně normálně. Nebyl to vbox z repozitářů, win7 se instalovaly z připojeného isa, ne z dvd. Po upgradu systému a doinstalování vboxu to bylo stále použitelný, nicméně jsem zapomněl heslo do systému, takže jsem to smázl.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #18 kdy: 05 Února 2010, 16:16:27 »
nevim jak vam, ale me win7 ve virtualboxu funguje celkem tak, jako funguje na normal PC.
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.