Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomoc s multiboot  (Přečteno 1065 krát)

jack35

• Návštěvník
Pomoc s multiboot
« kdy: 12 Února 2010, 00:23:42 »
Zdravím Vás,
Som tu úplný nováčik, tak ma prosím nelinčujte ak sa pýtam úplne zle.
Potrebujem pomôcť s obrovským problémom.
Inštaloval som na Notebook UBUNTU, kde som mal na disku 4 particie (Win Vista, Win7, oddiel na zalohy a subory, volne na linux).
Na 4. partíciu som teda inštaloval Notebookoveho Ubuntu a nepáčil sa mi, ja vôl som ho odinštaloval cez Win formátovaním disku a keď som reštartol pc, tak sa mi nechcel Win nabootovat. Len mi písalo hlášku že nemá čo bootovať. Tak cez otcov notebook som stiahol normálnu verziu UBUNTU a skúsil som live.... Našlo partície a aj Winy a bol som štastný a tak som si povedal že na volnú partíciu čo ostala nainštalujem teda toto cez spustené ubuntu. Zvolil som manuálne že kam to dám. Lenže predtým sa ma to spýtalo že či chcem odpojiť disky, aby som vedel prispôsobiť oddiely, dal som áno..... A asi tu je ten háčik..... Zmenšil som jednotku lebo mať na Linux 30GB mi prišlo vela. Dal som 20GB cez prispôsobenie a inštaloval. Po reštarte som zažil nemilé prekvapenie. Partície s Winov vidím, ale všetky mi hlási linux na disk utility ako Unknown or Unused. Dá sa to dáko vrátiť alebo prídem o všetko čo tam mám? :(
Ak sa nedá pomôcť na dialku, tak sa rád stretnem dakde v Bratislave.....
Dúfam že sa dočkám dákej kladnej rady a že keď bude kladná že to pochopím........ S winom robím v pohode, ale toto ma dostalo.

Dakujem

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: Pomoc s multiboot
« Odpověď #1 kdy: 12 Února 2010, 00:34:28 »
1.
Dal som 20GB cez prispôsobenie a inštaloval
Tato operace proběhla bez chyby?

2.
Partície s Winov vidím, ale všetky mi hlási linux na disk utility ako Unknown or Unused.
Odkud je vidíš? Z LiveCD nebo přímo z nainstalovaného Ubuntu na HDD? V jakém programu?

3.
Také by pomohlo, kdybys najel do Ubuntu LiveCD a dal tu výpis z boot_info_script.

http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.