Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunguje mysql [Vyřešeno]  (Přečteno 1174 krát)

tululum

• Návštěvník
Nefunguje mysql [Vyřešeno]
« kdy: 11 Února 2010, 22:46:13 »
JIŽ VYŘEŠENO
Udělal jsem apt-get purge všech balíků LAMPu a nainstaloval znovu, znovu vše nakonfiguroval (stejně jako předtím) a teď vše kupodivu funguje jak má :-)

Dobrý den,
mám problém, který prostě nemůžu nijak blíže popsat, než že mi prostě nefunguje mysql.  ;D >:( ???
Mám Ubuntu Server nejnovější verze  a nainstaloval jsem si tam LAMP. Apache2 i PHP funguje suprově, ale MySQL5 prostě nejede.
Po zadání příkazu "nestat -tap" není v seznamu ani mysql, ani tam není použitý nikde port 3306.
Po zadání příkazu "mysql" to hodí chybovou hlášku: "ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)"

Prostě to vůbec nejede. Nenašel jsem na internetu žádný způsob diagnostiky, nebo prostě vůbec nevím, kde začít s opravováním tohoto problému - který může být kdekoliv - protože to mám čerstvě nainstalováno - nic jsem neměnil..
Proto po předchozích zkušenostech s tímto fórem to radši píšu sem, protože Vy odborníci určitě víte aspoň kde začít, zatímco já bych strávil několik hodin hledáním aspoň příkazu jak najít kde je chyba (natož ji opravit).

(podle mě se to chová, jakoby vůbec mysql nebyl nainstalovaný, ovšem on nainstalovaný opravdu je. Po zadání příkazu apt-get install mysql-server mi to oznami ze ten balicek uz je nainstalovany.. Pro jistotu jsem navic cely LAMP preinstaloval -> se stejnym vysledkem...)

Pokud potřebujete více informací, aby jste mi poradili, tak řekněte jaké (+ nejlépe jak je získat). ;-)
Díky za každou radu!

(EDIT: Po zadání příkazu "/etc/init.d/mysql start" my vyjede tahle hláška:
 Starting MySQL database server mysqld                                 [fail]
Logy mysql.err a mysql.log ve složce /var/log/ jsou prázdé)
« Poslední změna: 11 Února 2010, 23:13:19 od tululum »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.