Zdravím
Před chvílí jsem narazil na
Jolicloud - má to být nějaký "nový operační systém", nebo spíš klon Ubuntu pro netbooky. Má s tím někdo zkušenosti ? Nemám to teď čas testovat, ale hledám do budoucna nějaký OS pro moji lepší kalkulačku Acer Aspire One, Moblin mě zatím ze židle nezvednul.
Hlavně tím "cloud" to ve mě evokuje že to zase bude akorát přizpůsobené na blbinkování se sociálními sítěmi a webovými aplikacemi - no to zrovna nepotřebuju ... Spíš hledám hodně odlehčený, na netbooky optimalizovaný Linux s přízpůsobeným prostředím - to podle obrázků vypadá pěkně, ale pěkně a použitelně jsou dvě různé věci.
Prostředí vypadá dost podobné Ubuntu Notebook Remix + vykradené koncepty z Moblinu .... hmhmhm
Tady zase čtu :
"Nejlépe je na tom tato distribuce především v podpoře hardwaru. Na slabých komponentech mininotebooků dokáže doslova zázraky: jedním z mnohých je již nyní plně funkční podpora pro přehrávání videa ve vysokém rozlišení na mininoteboocích osazených grafickou kartou Intel GMA500. To je funkcionalita, kterou nedokáží nabídnout ani Windows a na podporu videa v HD rozlišení v jejich ovladačích se stále čeká."A k tomu :
"Vizuální prvky jsou naopak redukovány na minimum, okna například naprosto postrádají jakýkoli rám nebo záhlaví a otevírají se vždy v režimu celé obrazovky. Funguje to skvěle a je to opravdu praktické." ououou to mi moc praktické nepřijde ....