Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problem s mbr a grubem  (Přečteno 1988 krát)

folgenumer

• Návštěvník
problem s mbr a grubem
« kdy: 07 Února 2010, 11:00:53 »
Dorý den jsem vlastníkem Hp 6735S ubuntu 9.04 běhá výborně,ale púvodně jsem ho kopil s vistama  které byli na sda1 na sda 2 jsem si dal win 7 a Linux jsem bootoval z externího disku přez usb,ale po upgradu  9.04 na 9.10 se systém na externím disku sesypal,proto jsem se rozhodl pro reinstal na sda1 vse probehlo ok ale grub mi nedával nabídku na win 7 podle návodů na wiky a zde na foru jsem přidal do grubu win 7 po restartu jsem win 7 v grubu měl ale při bootování mi to na psalo neni mgr.Nevíte co stím?

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: problem s mbr a grubem
« Odpověď #1 kdy: 07 Února 2010, 15:37:47 »
Připoj externí disk s Ubuntu a dej tady výstup z boot_info_script.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

folgenumer

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Února 2010, 16:21:21 »
nevím jestli to bude externím diskem protoze to ubuntu na externí disk jsem instaloval na desktopu s odpojenejma diskama.takze kdyz jsem chtel bootovat na notebooku ubuntu tak jsem pripojil externi disk a slo ubuntu bez nabídek windows a kdyz jsem bootoval windows tak jsem disk proste nepripojil a mel jsem navyber z vist a win 7.problem nastal pri novem instalu ubuntu na sda1 první ooddíl na hdd místo vist poté jsem uz v zavadeci grub nemel moznost bootovani do win 7 ktery byl na sda2

brutus

• Aktivní člen
  • *
  • sudo do-release-upgrade
« Odpověď #3 kdy: 07 Února 2010, 18:00:51 »
skus super grub disk(googli), pomocou toho mozes spustiť win. Ak sa podari, tak skus znovu skopírovať na oddiel s7 súbory NTLDR a boot.ini
Intel core 2 duo, NvidiaGeForce8600GTS, 4GB RAM, (Xubuntu 12.04, SliTaz)
Asus eeePC 1000 HE(Android 4.0.4 x86)

folgenumer

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 08 Února 2010, 16:19:00 »
super gt ub disk jsem zkousel ale mam asi starsi verzi mam ji zhruba rok kdyz jsem to chtel prez nej zpustit tak mi to napsalo ze v pocitaci  nemem win xp

folgenumer

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 10 Února 2010, 20:10:37 »
Tak jsem to vyresi po svym proste jsem sformatoval disk sda 2 s win 7 na ext 4 a dal to resit nebudu ;D

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 10 Února 2010, 23:27:25 »
Tak jsem to vyresi po svym proste jsem sformatoval disk sda 2 s win 7 na ext 4 a dal to resit nebudu ;D

za odvahu K+.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

folgenumer

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 14 Února 2010, 14:51:46 »
pozde ale prece jsem prisel na to kde jsem delal celou dobu chybu.bylo to v tom ze jsem si neuvedomil ze mezitim sda1 s linuxem a dalsim diskem s win 7 je jeste swap tudiz win se nafhazel na sda 3 proto kdyz jsem pridal win do grubu podle navodu na wiky tak se to snazilo bootovat do swap oddilu proste ma chyba priste se musím kíp dívat ??? 8 :o

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.