Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Firefox + IceCat: přestala fungovat Java!!! [ asi vyřešeno ]  (Přečteno 1039 krát)

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Mám Firefox i IceCat, oboje v.3.6.
Ve FF mi java fungovala bez problémů, v IC to pořád chtělo nainstalovat Javu, ale vždy to hlásilo, že Java je již nainstalována (konkrétně sun-java6-plugin). Tak jsem sun-java6 odinstaloval a zase nainstaloval a od té chvíle to nefunguje ani ve FF ani v IC - vždy stejná situace: požaduje instalaci, poté nahlásí, že balík je již nainstalován a to pořád dokola.
Co s tím?
Jde to vůbec nějak udělat tak, aby Java fungovala jak ve FF i v IC?

EDIT:
Hehe, po odstranění IceCata, odinstalování javy a restartu už to nefunguje ani ve FF - stále stejná situace: nabídne nainstalování chybějících pluginů, java se nabídne ve 2 oknech, první instalace proběhne, druhá hlásí, že je již nainstalováno, ale nějak se to nespustí nebo co a při dalším pokusu chce FF zase nainstalovat chybějící pluginy.
???
« Poslední změna: 24 Února 2010, 19:16:29 od mka »

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re: Firefox + IceCat: přestala fungovat Java!!!
« Odpověď #1 kdy: 24 Února 2010, 18:46:03 »
Děkuji všem za četné rady a nápady,
po aplikaci extraktu z několika více či méně přesných návodů to sparvily 4 řádky v terminálu:
Kód: [Vybrat]
cd /usr/lib/mozilla/plugins
sudo ln -s /usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.15/jre/lib/i386/libnpjp2.so
cd /usr/lib/icecat/plugins
sudo ln -s /usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.15/jre/lib/i386/libnpjp2.so
Zbývá ještě dodat, že pokud by v uvedených adresářích již byly nějaké linky na javu, je prý potřeba je zrušit... :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.