Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s wifi  (Přečteno 1830 krát)

tomikimot2

• Návštěvník
    • http://konecna.webz.cz
Problém s wifi
« kdy: 09 Listopadu 2006, 22:14:25 »
Aktualizoval jsem na 6.10, vše v pořádku, ale po nějaké době mi exlo bezdrátové připojení. Pod správa/sítě->vlastnosti býval seznam dostupných ESSID, ale najednou je prázdný. Je potřeba něco donastavit, či je problém v síťovce, že nic nenajde?

prosim prosim
Acer Aspire 3102WLMi, Ubuntu 7.04
Ubuntu uživatel #9509

Kony.cz

• Aktivní člen
  • *
Problém s wifi
« Odpověď #1 kdy: 10 Listopadu 2006, 07:32:46 »
no stejny problem jsem mel aji ja.... a nenasel jsem reseni.... po prechodu z 6.06 na 6.10 me prestala funguvat bezdratovka v notasu....

toast

• Návštěvník
Problém s wifi
« Odpověď #2 kdy: 10 Listopadu 2006, 09:39:46 »
mam stejny problem,
Kód: [Vybrat]
iwlist eth1 scandostupne site ukaze, a kdyz tam natvrdo napisu nazev essid site do okynka network-manegeru, nebo ji pridam do  /etc/network/interfaces (nebo jak se to jmenuje), tak to je ok.

Ale taky bych uvital vic duvodu, proc nebyt na pana Edgyho nastvanej... Kulaty okraje oken nejak a krapet rychlejsi gnome nejak nevykompenzuji to patlani se s usb, s wifi, s akceleraci, s tim ze suspend 1x z 10 pokusu zatuhne... ze kdyz po probuzeni z hibernace uz je nahodou puvodni dhcp IP adresa zadana, musim restartovat X-ka... Je nejakej zpusob jak donutit gnome, aby sam na sebe odkazoval jako na localhost?

tomikimot2

• Návštěvník
    • http://konecna.webz.cz
Problém s wifi
« Odpověď #3 kdy: 10 Listopadu 2006, 10:36:06 »
toast díky, něco mi to našlo, ale zkusím až odpoledne.
Acer Aspire 3102WLMi, Ubuntu 7.04
Ubuntu uživatel #9509

toast

• Návštěvník
Problém s wifi
« Odpověď #4 kdy: 10 Listopadu 2006, 12:42:12 »
No pak jeste existuje neco jako network-manager a gnome-network-manager (to je applet do menu), coz kupodivu neni totez jako ten defaultni prepinac siti 'Sledovani site'. Tak jestli Ti nevadi jinej design...

Nainstaloval jsem pres synaptics, restartnul demona i panel, smaznul to puvodni sledovani site (protoze se to navzajem tluce), zakomentoval v /etc/network/interfaces zminky o wlan0 a dopsal
Kód: [Vybrat]
auto eth1
iface eth1 inet dhcp
ale cert vi, jestli to je nezbytne. (Kdyz dva delaji totez, neni to totez) Ted scan siti funguje i graficky. Jak to funguje v realu, zatim nevim jiste, protoze jsem ted na pevny lajne.

Zas ale moc do toho nevidim, tak ber moje rady s rezervou. Od chvile, kdy jsem nedavno poprve v zivote zazalohoval disk ne pres nejakej backup skript, ani pres cp -r, ale pretazenim mysi v gnome, gnome se zatvaril po par hodinach, ze cely home se kopnul bez nejmensi chybicky a polovina souboru pri tom zmizela... tak od te chvile bych zvlaste pak v betaverzi 6.10 doporucoval obezretnost. (jasne ze vsechno tohle je zalezitost spis gnome a ne ubuntu)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.