Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: I Can´t boot err:"/bin/sh: can't access tty; job control turned off" [vyřešeno]  (Přečteno 1356 krát)

Karan

• Návštěvník
Zdravím,

potřebuji nabootovat z Hacking_LiveCD(ubuntu), které je součastí knížky Hacking: The Art of Exploitation, 2nd Edition.
Doposud se mi to nedaří, mám za sebou už spousty času stráveným vyhledáváním řešení. Pro jistotu jsem vypálil druhé dvd s jiným obrazem.
Ocením jakoukoli pomoc, i kdyby to mělo znamenat nějaké nekonvenční řešení.

Error message: /bin/sh: can't access tty; job control turned off

Používám Notebook MSI GX700X

Processor:   Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     T8100  @ 2.10GHz, 2101 Mhz, 2 Core(s), 2 Logical Processor(s)
System Type:   X86-based PC
Disk: Model   TOSHIBA MK3252GSX ATA Device
BIOS Version/Date:   American Megatrends Inc. 080014, 3/11/2008

« Poslední změna: 04 Března 2010, 18:42:39 od kiklhorn »

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re: I Can´t boot err:"/bin/sh: can't access tty; job control turned off"
« Odpověď #1 kdy: 04 Března 2010, 15:51:49 »
A co takhle UTFG? http://www.google.cz/#&q=can%27t+access+tty%3B+job+control+turned+off nepomohlo?
Už se to tu řešilo... (např. vyhodit CD a stáhnout a vypálit nové)

Karan

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Března 2010, 16:11:22 »
Předpokládám, že jsou na tom CD užitečné doprovodné programy a nejspíš i kódy o které bych nerad přišel. Prošel jsem několik těch odkazů a dospěl jsem k názoru, že verze toho Ubuntu, není uzpůsobená k tomu, aby běžela na tomto hardwaru, pokoušel jsem to rozběhnout i na novějším notebooku. Zkusím ještě dvě věci, starší počítač a překopírovat CD na fleshku. BTW pokoušet se pracovat s GNU|Linux programy na win, je dost problematické, možná i nemožné :). Autor používá v knize GNU prostředí.

mka -> už jsem psal: Mám za sebou už spousty času stráveným vyhledáváním řešení.
Nevím jak pro tebe, ale pro mě je vyhledávání pomalu synonymem pro vyhledávač od Google.
« Poslední změna: 04 Března 2010, 17:01:36 od Karan »

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #3 kdy: 04 Března 2010, 17:02:41 »
BTW pokoušet se pracovat s GNU|Linux programy na win, je dost problematické, možná i nemožné :). Autor používá v knize GNU prostředí.
Cože jako co?
Mám tomu rozumět tak, že máš na počítači toliko Widle, nikoliv nějaké fungující Ubuntu? No ovšem to potom...
Tak si stáhni nějaké normální ISO s Ubuntu, nabootuj z něho a pak terve zkus pracovat s tímhle tvým CD, ne?
BTW naprosto nechápu, k čemu ti mohou být jakékoliv programy z onoho CD, pokud máš jen a jenom Widle. Ale nemusím taky rozumět všemu, že? :-)

Karan

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 04 Března 2010, 17:06:37 »
SOLVED!

Nefunkční DVDromka, ISO jsem hodil na fleshku a v pohodě nabootoval.
Postupoval jsem podle tohoto návodu:
http://www.howtogeek.com/howto/linux/create-a-bootable-ubuntu-usb-flash-drive-the-easy-way/
« Poslední změna: 04 Března 2010, 20:10:56 od Karan »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.