Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kopirování DVD  (Přečteno 1612 krát)

dedek48

• Návštěvník
Kopirování DVD
« kdy: 05 Března 2010, 13:53:32 »
Dobrý den. Hledám pomoc mezi pokročilými uživateli Linux. Mám notebook a v něm UBUNTU 9,1. Chtěl jsem si na HDD stáhnout své archivní DVD z dovolené, ale zjistil jsem, že jej notebook kopirovát neumí. Už jsem se jednou do fóra obracel s žádosti o radu, ale zatím jsem neuspěl. Je to tím že jsem problém nepopsal dostatečně a tak rady, kterých se mi dostalo můj problém nevyřešily. Zkoušel jsem kopirovat různá DVD a problém byl pouze z DVD, které byly vypáleny na DVD recorderu. Bylo mi řečeno, že problém je možno vyřešit nainstalovaním nějakého programu, ale jako laik nemám v tomto směru žádnou šanci. Z toho důvodu hledám někoho, kdo by mi potřebný program nainstaloval. Jsem z Havířova a proto bych přivital, kdyby se mi nabidla pomoc někde z nedalekého okolí.

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
Re: Kopirování DVD
« Odpověď #1 kdy: 05 Března 2010, 14:04:16 »
No, do vášho mesta sa asi nik nepoberie, ale bolo by tu jedno riešenie, tzn. krátky návod.

postupujte presne podľa tohto:

1. Stlačte Alt+F2, vyskočí vam spúšťač programov.
2. Tam napíšte
Kód: [Vybrat]
gnome-terminal3. Otvorí sa vám príkazový riadok, ktorý síce možno vyzerá ako z osemdesiatých rokov, ale je to veľmi šikovná a mocná vecička. Doň napíšte
sudo apt-get install k3b, zadajte svoje heslo (nebojte sa, to, že vám nezobrazuje hviezdičky je ok, je to bezpečnostné opatrenie.), stlačte enter, ak bude potreba, potvrdte inštaláciu klávesou "Y" a Enterom.
4. Voilá, po nejakej dobe ťahania z netu a inštalácie by ste mali mať jeden veĺmi dobrý program v Aplikáciach - Zvuk a Video s názvom K3B.

P.S.: AK sa vám nechce písať a chcete kopírovať, do terminálu sa kopíruje klasickým ctrl-C, ctrl-v, len sa pred ne musí dať shift, takže je to shift-ctrl-c a vice versa...
https://lordsoftech.com

Registered Linux User #506395

--- Smartphone 0: Apple iPhone 13 Pro
--- Laptop 0: Apple Macbook Air M1
--- Laptop 1: Dell Latitude 5440
--- Laptop 3: Tuxedo InfinityBook Pro 14 Gen7
--- Workstation: Ryzen 7 2700X, RX 5700XT, 32GB RAM
--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi, VisionFive 2, apod.

dedek48

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 05 Března 2010, 16:11:25 »
Děkuji vám za radu. Každopádně došlo k jistému pokroku. Vzhledem k tomu, že program je v angličtině, tak se s tím budu muset ještě poprat. Zatím jsem dokázal DVD vypálit ve stejné, formátu jak bylo původní. DVD potřebuji skopirovat do notebooku a to se mi zatím nepodařilo. Možná to je jen tím, že neumím anglicky, proto si to nechám přeložit a pak uvidím.

ladarozan

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 05 Března 2010, 16:30:58 »
Zřejmě chcete udělat kopii DVD na harddisk. Vložte DVD a vyčkejte, na ploše by měla naskočit ikona DVD.
Pokud se nic neděje, editujte soubor /etc/fstab  a v něm zakřížkujte řádku - viz ukázka:
#/dev/scd1       /media/cdrom0   udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0       0
Měl by se DVD objevit na ploše. Dál už kopírujte, pokud nejde o originální DVD, mělo by to jít.
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

dedek48

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 05 Března 2010, 19:02:20 »
Dobrý den. Dle vaší rady jsem postupoval následovně. Zmačknul Alt F2, pak do příkazového řádku jsem vepsal /etc/fstab
a zobrazila se mi tabulka, kde v posledním řádku bylo -
/dev/scd0       /media/cdrom0   udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0       0             , tedy rozdil mezi tím co jste mi poslal je v tom, že řádek nezačiná křížkem a pak místo   #/dev/scd1  tam mám   /dev/scd0
Na začátek řádku jsem pak vepsal křížek a potvrdil jsem. Bohužel nestalo se nic, napsalo mi to, že nemám opravnění dělat změny.  Jak jsem už uvedl, jsem laik, proto se ptám co jsem udělal špatně ? Jinak nainstaloval jsem tam program  K3B a DVD jsem už schopny vypálit, kopirovat zatím ještě ne.

1arash

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 05 Března 2010, 19:17:00 »
Asi takto kopirovat dvd. Klik copy medium.
Ja by potreboval ako kopírovať ulozenu image iso PS2 hra na pevnom disku  - v linuxe nerealne- asi nieje sposob- ako vo win otvorit  v deamon  a napalit  kopiu deamonovej image v aplikacii  alkohol120%- to by slo acetoneiso nahrada deamona v linuxe- ale kopirovat ako vo win v alkohol120% z deamona- to jest v Linuxe  nereálne . Kopia mount disk je my záhadou napalit na dvd.Inak to ps2 nedokaze spustit na100% napalenost funkcnosti..Zlial zlaty  windows na kopirovanie PS2 hry ----- mozno casom bude nejaka aplikacia co dokaze urobit kopiu mount disku na dvd.

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 05 Března 2010, 19:58:29 od 1arash »
Základní příkazy podle abecedy
Instalacia programov:
apt-cache search balik   sudo apt-get install sudo apt-get remove sudo apt-get clean sudo passwd root          se meni heslo  Alt+F2 a gksudo nautilus           instalovanie v terminali  apt-cache search balik         Hledá zadaný balík. apt-cache show balik           Pokracovanie -v profile arash@jabber.cz

Satannas

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 05 Března 2010, 19:42:57 »
ten fstab musíte editovat jako admin. takže v terminalu napsat:
sudo gedit /etc/fstab

Pak muzete v nem prepisovat.
ulozit, restart.

1arash

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 05 Března 2010, 20:07:27 »
A tu je pes zakopany nejde pripisat suborik system.cnf 
Detial na obrazku:

[attachment deleted by admin]
Základní příkazy podle abecedy
Instalacia programov:
apt-cache search balik   sudo apt-get install sudo apt-get remove sudo apt-get clean sudo passwd root          se meni heslo  Alt+F2 a gksudo nautilus           instalovanie v terminali  apt-cache search balik         Hledá zadaný balík. apt-cache show balik           Pokracovanie -v profile arash@jabber.cz

ladarozan

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 05 Března 2010, 20:19:07 »
Na začátek řádku jsem pak vepsal křížek a potvrdil jsem. Bohužel nestalo se nic, napsalo mi to, že nemám opravnění dělat změny.  Jak jsem už uvedl, jsem laik, proto se ptám co jsem udělal špatně ? Jinak nainstaloval jsem tam program  K3B a DVD jsem už schopny vypálit, kopirovat zatím ještě ne.
Vždy, když vám systém oznámí, že nemáte oprávnění, je třeba před příkaz dát výraz sudo, takže příklad v terminálu:
sudo gedit /etc/fstab
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.