Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Video chat  (Přečteno 1044 krát)

dadam

• Aktivní člen
  • *
Video chat
« kdy: 08 Března 2010, 16:38:13 »
Zdravím, podle http://www.abclinuxu.cz/zpravicky/pidgin-2.6-prinasi-podporu-audio-a-video-chatu podporuje nový Pidgin video chat. Zajásal jsem, že budu moct konečně vyhodit Skype, nainstaloval ho, přítelkyni nainstaloval na winXP Psi (z diskuze jsem pochopil, že bude fungovat) a nic. Audio chat funguje, nicméně video ne... Je chyba u mě nebo win verze Psi nepodporuje video? Zkoušel jsem i Google Talk, nicméně se stejným výsledkem...

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
Re: Video chat
« Odpověď #1 kdy: 08 Března 2010, 22:56:05 »
Záleží od toho, aké protokoly používate (OSKAR - ICQ? XMPP - Jabber?), či oba klienti naozaj podporujú videohovor a či máte na vašej strane kompatibilnú webkameru... Skype videohovor vám fungoval?
https://lordsoftech.com

Registered Linux User #506395

--- Smartphone 0: Apple iPhone 13 Pro
--- Laptop 0: Apple Macbook Air M1
--- Laptop 1: Dell Latitude 5440
--- Laptop 3: Tuxedo InfinityBook Pro 14 Gen7
--- Workstation: Ryzen 7 2700X, RX 5700XT, 32GB RAM
--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi, VisionFive 2, apod.

dadam

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 09 Března 2010, 02:02:03 »
Používám XMPP, z diskuze na Abclinuxu jsem pochopil, že videohovor by oba klienti podporovat měli a Skype videohovor mi funguje

dadam

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 10 Března 2010, 03:13:40 »
Nikdo neví? Zeptám se tedy jinak. Je tu někdo, komu se podařilo rozchodit video komunikaci s nějakým klientem pro windows jinou kombinací než Skype-Skype? Velmi rád bych se Skypu zbavil ve prospěch něčeho jiného

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.