Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Hydrogen + Rhythmbox sound issue - does not work together  (Přečteno 1539 krát)

majlo202

Hydrogen + Rhythmbox sound issue - does not work together
« kdy: 19 Února 2010, 12:50:15 »
Zdravím, nikde tady ani na google jsem dosud odpoved nenasel, proto nove tema:

Problém: Kdyz pustím Hydrogen, prestane hrat Rhythmbox a naopak, musim oboje vypnout a posleze zapnout pouze jednu s aplikaci ktera pak funguje normalne, pred pustenim druhe aplikace nutno prvni vypnout jinak opet nejde zadny zvuk. Nekdy nepomuze ani vypnuti a musim se odhlasit nez vse zase normalne funguje.

Pritom zvuk jinak vsude funguje, nahraval jsem kytaru a bici pres Ardour za pomoci Jack a vse paradne slapalo - nazivo pustene bici v rhythmboxu, do toho pres mikrofon napojena el.kytara, vse propojene pres jack do jednotlivych stop ardouru ktere jsem zaroven zive nahraval. Zadne zasekavani, proste parada.

Ale kdyz si pustim jenom hydrogen na hrani, a pak potrebuji pustit nejakej song v rhythmboxu, tak to proste nejde (respektive rhythmbox se tvari ze prehrava ale zvuk nikde). Po vypnuti hydrogenu vetsinou zvuk okamzite spusti.

Urcite za to muze PulseAudio :))  Pomuze nekdo prosim ? Veskere logy atd pripadne poslu ...

majlo202

Re: Hydrogen + Rhythmbox sound issue - does not work together
« Odpověď #1 kdy: 25 Února 2010, 10:56:37 »
hola hola komunito :)) nikoho nic nenapada ?  (je mi jasny ze do boje proti pulseaudiu se nikomu nechce  ;D)

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 25 Února 2010, 11:57:29 »
dřív mi tohle dělalo starší vydání ubuntu.....rada na to zněla "vyměň alsu za pulse audio" ahle fungovalo to.
ted je pulse audio standardem a radí se opačnej postup.....vyměn pulse za alsu... ???

holt se stím musíš poprat. nastavit třeba hydrogen na alsa výstup a rhythmbox naopak.
mě osobně to tak funguje s audacious ale taky jsem se stím pral.
Fire's in my soul, steel is on my side

majlo202

« Odpověď #3 kdy: 02 Března 2010, 13:55:53 »
no odstranovat pulse audio se mi vazne nechce, zvlast kdyz vim ze bude ve vsech dalsich vydanich *buntu. Prece to nebudu pokazde znova vykuchavat.

Vcera jsem objevil docasne reseni, nevim zda to fungovalo uz drive nebo sem mezi tim neco zmenil (ale nevypada to). Pokud mam zapnuty rhythmbox, stopnu hudbu (se stale pustenym rhythmboxem) a nasledne pustim hydrogen tak funguje v pohode (ovsem pouze hydrogen) ... kdyz chci zpatky poustet hudbu z rhythboxu, musim nejdriv hydrogen vypnout a vse je ok.

Opacny postup (pri pustenem hydrogenu zapinat a vypinat rhythmbox) prekvapive nefunguje :D

zajimalo by me jestli by to bylo lepsi v Ubuntu Studio ... asi budu muset vyzkouset.

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 02 Března 2010, 15:24:55 »
problém je vtom že se kryjí výstupy a nespolupracují.
v dalších vydáních *buntu už to dělat nemusí.

mrkni na nastavení výstupního zařízení v hydrogen a skus ho pozměnít, u rhythmboxu se stím moc nastavovat nedá.
Fire's in my soul, steel is on my side

majlo202

« Odpověď #5 kdy: 10 Března 2010, 14:46:45 »
Vystup v hydrogenu jsem zkousel menit hned ze zacatku, ale nepomohlo. Nebo to pomohlo ale jen docasne, pri dalsim prepnuti z rhythmboxu do hydrogenu uz to zase neslo. Kdyz jsem nasledne zkusil v hydrogenu zmenit nebo restartovat driver, napsalo to neco jako "cannot restart sound system". No je to kazdopadne celkem zmatek, doufam ze to PulseAudio casem doladi do pouzitelnejsiho stavu.

Citace
v dalších vydáních *buntu už to dělat nemusí
Citace
<--- nebo to bude jeste horsi  ;D   no uvidime ... ale zatim jsem stale optimista.

kazdopadne dik za snahu pomoci

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.