Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Firestarter - dotaz  (Přečteno 2013 krát)

Ondrej Lacina

• Návštěvník
Firestarter - dotaz
« kdy: 22 Září 2006, 09:20:38 »
Nainstaloval jsem si Firestarter, nastavil, vsechno je OK, ale kdyz zapnu PC, tak se mi ta ikonka nenacte (je tam vedle hodin). Jede firewall nejak na pozadi a Firestarter je skutecne jen GUI k nastaveni IPtables nebo musim vzdycky ten Firestarter zapnout? Jak zjistim ze jsem skutecne za firewallem? Dik.
« Poslední změna: 27 Října 2007, 20:00:57 od Anna Taliánová »

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Firestarter - dotaz
« Odpověď #1 kdy: 22 Září 2006, 09:34:27 »
Jak tu uz bylo receno, Firestarter je skutecne jen GUI pro Iptables. Nastavi jej a muze se s klidem zavrit. Iptables bezi standardne dal.
Lze to i jednoduse vyzkouset. Zablokujte si jednu sluzbu a pokud po zavreti Firestarteru se nedostanete na ono misto, pak je Iptables funkcni. :)
« Poslední změna: 27 Října 2007, 19:59:48 od Anna Taliánová »

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

elkej

• Návštěvník
Firestarter - dotaz
« Odpověď #2 kdy: 27 Listopadu 2006, 18:05:44 »
Též mám Firestarter nainstalovaný. Udělal jsem si zkusmo testík bezpečnosti na http://www.pcflank.com - Quick test. Výsledek bez zapnutí Firestarter GUI (nezapnuto od startu systému) = "Warning! The test found visible port(s) on your system: 21, 23, 80, 1080, 3128" (porty nejsou otevřeny, ale viditelný, O.K.).Ale, stejný test jsem pak provedl se zapnutým Firestarter GUI. Výsledek? "Safe!". A do třetice, vypínám Fire GUI a výsledek tentokrát opět "Safe!". Má někdo něco k tomu? :) Dík.
« Poslední změna: 27 Října 2007, 20:00:22 od Anna Taliánová »

Jere

• Stálý člen
  • **
Firestarter - dotaz
« Odpověď #3 kdy: 27 Listopadu 2006, 23:31:16 »
Jj, muzu potvrdit, co pise Elkej. Zrovna jsem se o tom chystal napsat, samba mi funguje pouze pokud je Firestarter na rodinem PC zapnuty! Takze rozhodne neplati, ze by jeho pravidla fungovala porad.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.