Ahoj, mam v tom trochu zmatek a potreboval bych poradit s grubem. Chci vyzkouset dalsi distro (Arch) a nevim jak to udelat s Grubem, na Arch foru mi za tyden nikdo neodpovedel, flakaci

, tak to zkusim tady:
Chci ponechat soucasne instalace Ubuntu i Win XP, pricemz ubuntu chci mit nastaveno jako vychozi, kvuli pritelkyni ktera "se v nem uz vyzna"
Muj dotaz:
1) Kdyz pri instalaci Archu nainstaluju grub do MBR, prepise mi to pochopitelne soucasny "ubuntacky" grub2, ze ? Vim ze si tam pak muzu Ubuntu i widle rucne pridat, ale chtel jsem ponechat puvodni "ubuntacky" Grub2 (ne ze by byl snad vic user friendly, ale kdyz k tomu stejne vsechny distra smeruji tak je lepsi zvyknout si na nej hned ted ne ?)
2) Kdyz grub nainstaluju do arch oddilu / nebo /boot, bude to fungovat ? myslim tim: najde si ubuntacky grub2 (v MBR) instalaci archu a prida si ji sam do grub menu ? Nebo ji budu muset pridat sam ?
3) je vlastne mozne mit najednou nainstalovano vice zavadecu aniz by se tloukly ? (myslim v MBR mit puvodni ubuntacky grub2 a v / oddilu archu ten arch grub) ? A je to vlastne vubec potreba ? Co kdyz pri instalaci Archu vynecham instalaci zavadece ? Najde si ubuntacky grub2 (v MBR) instalaci archu a prida si ji sam do grub menu ?
4) kdyz se vybodnu na ten grub2 a necham arch nainstalovat svuj grub do MBR (nacez si do nej buntu a win sam pridam), nebude mi to pak ubuntu pri aktualizacich nejak sabotovat / prepisovat ?
jak vidite, trochu jsem se v tom behem vymejsleni vsech moznosti zamotal

predem diky za pomoc.