Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: MassEffect 1.0 CZ + Ubuntu 9.04 + Wine 1.1.30  (Přečteno 2315 krát)

Lordest

• Návštěvník
MassEffect 1.0 CZ + Ubuntu 9.04 + Wine 1.1.30
« kdy: 28 Září 2009, 16:53:31 »
Hojte uspesne som si nainstaloval Mass Effect 1.0 CZ na moj pc ale mam par problemov:

1. Nejde mys.. Na WineHQ som pozeral a nejaky patch tam ludia hodili, ale vyzera asi takto:
http://bugs.winehq.org/attachment.cgi?id=21554
s pozn.: Run like this: WINEFORCEMOUSEWARP=yes wine MassEffect.exe

- po aplikovani ma zevraj hra slapat v pohode s mysou..

problem je ten, ze zrejme ide o upravu nejakeho suboru do ktoreho mam toto pridat no akeho, to uz neuviedli ( a ked to tam je som asi slepy )
ak to nemam pridat do nejakeho suboru, tak ako tento "patch" aplikujem .. + ako nastavim predvolbu ze prave s tymto sa mito bude spustat ( s tym wineforcemousewarp ) na .exe subor ? (lebo sa mi to nechce spustat stale cez konzolu, ale ak sa to bude stale tak musiet pustat aspon nech by isla ta mys..)

2. V menu trocha zla kockata grafika, ked zalozim postavu ta prva ukazka sa chova asi takto:
Prehra sa 1 blok + 5 sek pauza a toto je cyklus..

- grafika je Gigabyte nVIDIA GTX 260 a procak Intel Core Duo 2.33 ghz cize nevidim ze v hardwary by mal byt problem..
vo spisoch tych co to spustili bolo ze okrem DX 9.0 by som mal mat aj Visual C++, ktore som sa snazil nainstalovat no nejak sa nepodarilo cize ak by ste pls nemohli nejake tuty hodit..

u DirectX 9.0 mam vo Wine Conf tieto kniznice:

"d3d10"="native,builtin"
"d3d8"="native,builtin"
"d3d9"="native,builtin"
"d3dx10"="native,builtin"
"d3dx8"="native,builtin"
"d3dx9"="native,builtin"
"ddrawex"="native,builtin"
"devenum"="native,builtin"
"dinput8"="native,builtin"
"dmband"="native,builtin"
"dmusic"="native,builtin"
"dplay"="native,builtin"
"dplayx"="native,builtin"
"mscoree"="native,builtin"
"streamci"="native,builtin"

- popr. strana kde sa hra na winehq nachadza: http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=12301&iTestingId=44468
- ovladac grafiky je defaultny nvidia version 180

velke dik vopred..
« Poslední změna: 28 Září 2009, 19:14:48 od Lordest »

Kerim

• Návštěvník
Re: MassEffect 1.0 CZ + Ubuntu 9.04 + Wine 1.1.30
« Odpověď #1 kdy: 30 Října 2009, 00:49:21 »
Mne se to zase po vytvoreni postavy a naslednem pokusu o hrani sekne. Objevi se obrazovka nacitam, ta je jeste v poradku, ale nasledne se na obrazovce objevi obrazek jakesi planety a smitec, hra se sekne a ani po pul hodine se to nerozjede.

remusromullus

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Května 2010, 11:35:03 »
Ubuntu 9.10 + wine 1.43 a uplně stejný problém. Instaloval jsem to přes playonlinux 3.7.5. Myš nejede. Omlouvám se, ale tomu návodu z wineHQ nerozumím.

remusromullus

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 02 Května 2010, 12:27:07 »
Problém s Myší vyřešen.Stačí v ingame nastavení odškrtnout "Hardwarová myš" a myš se ukáže. Když zobrazujete taktický mod pomocí mezerníku, tak je zároveň s mezerníkm potřeba zmačknout nějakou další klávesua taktický mod zůstan zobrazený, jinak by zmizel.

Jdu pařit;-)

General protection fault!. Tahle chyba se objevila poté, co jsem se snažil neupěšně rozchodit Civilizaci IV. Zabralo přeinstalování wine a playonlinux. Nastesti mi savy zustaly a už to zase funguje.
PS: Kdyby někdo dokázal říct, jak rozběhat civilizaci IV, nejlépe krok po kroku, protože návody z anglických stránek a winehq jsem zkoušel neuspěšně, tak budu vděčný;-)
« Poslední změna: 05 Května 2010, 17:34:37 od remusromullus »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.