Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: jak rozbehat 5.1 zvuk ?  (Přečteno 1787 krát)

RedMaX

• Aktivní člen
  • *
  • Narozen v komunismu, zemřu v komunismu.
jak rozbehat 5.1 zvuk ?
« kdy: 11 Dubna 2010, 14:27:53 »
mam Ubuntu 32bit, zvukovka nejaka na zakladovce s podporou 5.1, samozrejme repro 5.1, a v KMixer se mi zobrazuje vsech 5 kanalu, pro ktere muzu menit hlasitost. Tudiz to vypada jako by 5.1 slo, nicmene zvuk se mi ozyva jen z prednich dvou reproduktoru (stereo).
Ubuntu jsem nastavil podle navodu pro Pulse audio a co se tyka programu, tak mplayer jsem taky nastavil podle navodu, v smplayer jsem to prepnul na 5.1 a ve vlc mam volbu, ktera je popsana v navodu pro nastaveni 5.1 zasedlou a nastavit to nejde. 5.1 nehraje. Nejake tipy, co by se s tim dalo delat ? (predem dik.)
(problem s repro neni, dualboot s Windows a tam to funguje.)

q66

Re: jak rozbehat 5.1 zvuk ?
« Odpověď #1 kdy: 11 Dubna 2010, 14:37:05 »
mam Ubuntu 32bit, zvukovka nejaka na zakladovce s podporou 5.1, samozrejme repro 5.1, a v KMixer se mi zobrazuje vsech 5 kanalu, pro ktere muzu menit hlasitost. Tudiz to vypada jako by 5.1 slo, nicmene zvuk se mi ozyva jen z prednich dvou reproduktoru (stereo).
Ubuntu jsem nastavil podle navodu pro Pulse audio a co se tyka programu, tak mplayer jsem taky nastavil podle navodu, v smplayer jsem to prepnul na 5.1 a ve vlc mam volbu, ktera je popsana v navodu pro nastaveni 5.1 zasedlou a nastavit to nejde. 5.1 nehraje. Nejake tipy, co by se s tim dalo delat ? (predem dik.)
(problem s repro neni, dualboot s Windows a tam to funguje.)

http://wiki.ubuntu.cz/Prostorový zvuk podle tohoto návodu jsi postupoval?

RedMaX

• Aktivní člen
  • *
  • Narozen v komunismu, zemřu v komunismu.
« Odpověď #2 kdy: 11 Dubna 2010, 14:46:57 »
jj, podle toho, sorry, asi jsem mel ten odkaz hodit do dotazu, aby to bylo jasne.

ferrad

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 16 Dubna 2010, 08:28:37 »
Mám ten samý problém.
Pomáhá mi jen kdyz změním zdroj zvuku na jiný a pak to vrátím zpět na zvukovku na desce. Pak po dobu jedné skladby či videa hraje všech 6 reproduktorů, ale při ukončení přehrávání se to zase obnoví (hraje jen stereo. Tak to vubec nevím v čem to je :-D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.